(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
GULÁŠ ze dvou druhů masa
Potřebné ingredience
kližkavepřová pleccibulesádlokmínkoření od Vitany maďarský gulášsl. paprika, pálivá paprikasůl, pepřkozí rohyčerstvá zelená paprikahotová tmavá jíška Knorr česnekmajoránkarajský protlak
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nadrobno. Cibuli osmahneme na sádle do zlatova. Nespálit. Přidáme hovězí maso a orestujeme ze všech stran. Přidáme rajský protlak. Pořádně orestujeme. Zasypeme sl. a pál. paprikou, maďarským gulášem. Promícháme a podlijeme horkou vodou. Dusíme. Okmínujeme, osolíme a opepříme. Vepřové maso opečeme vedle na sádle, aby se zatáhlo. Když začne kližka měknout, přidáme k ní vepř. maso. Do guláše dáme vyvařit zelenou papriku. Podlijeme trochou láku z kozích rohů a dáme i tak dva kozí rohy vyvařit. Podléváme jen trochu. Když je maso měkké, dochutíme česnekem a majoránkou. Zahustíme hl. moukou ve vodě nebo jíškou.
Výborné s br. knedlíkem, houskovým knedlíkem nebo kolínkama.
Výborné s br. knedlíkem, houskovým knedlíkem nebo kolínkama.
Dusíme.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé