(recept
si oblíbilo 75 návštěvníků)
Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha
Potřebné ingredience
3/4kg hovězího zadního masa, asi 1/2 l červeného vína, 2 brambory, 3 mrkve, 1 lžíce citrónové šťávy, asi 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, asi 1 lžíce hladké mouky, olej podle potřeby + kousek másla, asi 1/4l hovězího vývaru (ev. voda)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V širším hrnci rozpálíme olej a máslo, maso opečeme ze všech stran dohněda, poté vyndáme. Do výpeku přilijeme víno, vývar, citrón, worcester, protlak, přidáme koření a cukr, vrátíme maso a pomalu dusíme asi 1 a 1/2 - 2 hodiny. Poté přidáme na větší kusy nakrájenou mrkev a brambory a necháme vařit do změknutí a zredukování šťávy. Podáváme samotné nebo s pečivem.
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
steaky
(upraveno)
15. 1. 2017, 18:04
Opravdu skvělé dnes jsem vařila a lepší než z francouzské kuchařky určitě ještě uvařím znovu
PetraRol
(upraveno)
3. 4. 2016, 22:21
To vypadá super.
Pekyska
(upraveno)
3. 4. 2016, 15:30
To vypadá krásně
krišon
(upraveno)
2. 4. 2016, 12:41
Budu dělat zítra a už teď se těším
srneckova
(upraveno)
20. 2. 2016, 20:21
úžasné
kejtina
(upraveno)
7. 3. 2015, 11:40
tak dnes jsem varila tenhle pokrm poprve ale nemel chybu uplna mnamka...moc dekujib za inspiraci a urcite zkusim vase dalsi recepty
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 9. 2014, 9:31
Šarda
(upraveno)
6. 9. 2014, 8:10
určitě zkusím
sekaček
(upraveno)
19. 6. 2014, 22:54
Ňamozní udělala jsem toho kotel a najivně jsem si myslela, že zůstane na druhý den to mluví za vše Zdeňka
1maru
(upraveno)
25. 5. 2014, 22:46
Velmi dobré!
SDV
(upraveno)
13. 10. 2013, 15:13
dnes jsem dělala,přidala jsem i růžičkovou kapustu,moc chutnalo i dětem,budu dělat často
hrusticka84
(upraveno)
1. 9. 2013, 15:11
hmmmm to vyzkoušíme
Jitkoka
(upraveno)
1. 9. 2013, 13:59
Dobrý den, vyzkoušela jsem to. Manželovi to chutnalo, ale dětem moc ne. Druhý den už to moc nechutnalo ani mně, ale manželovi ano. Já všeobecně nemám moc ráda recepty s vínem, ale byla jsem zvědavá. Takže manželovi to občas udělám, ale já s dětmi si dáme asi něco jiného. Ale jinak děkuji za recept.
laskonka333
(upraveno)
13. 8. 2013, 12:39
Maartina B.
(upraveno)
13. 8. 2013, 10:22
Děkuji za recept bylo to výborné budu vařit určitě často
jome
(upraveno)
25. 7. 2013, 7:15
vypadá to luxusné
avynka
(upraveno)
24. 7. 2013, 17:30
Dokonalý luxus !!! Dnes jsme měli návštěvu a já udělala tento pokrm z kližky. Brambory a mrkev jsem do toho nedávala, ale brambory jsme měli jako přílohu. Maso se rozplývalo na jazyku, chuť naprosto znamenitá a já byla za hvězdu . Určitě vyzkoušejte a děkuji za recept Marice i Zdeňkovi
li.za.rd
(upraveno)
24. 7. 2013, 20:42
@avynka
Jo, jo Zdenda je machr
veruša
(upraveno)
12. 7. 2013, 19:16
úúúžasné dělala jsem se zvěřinou a všem moooc chutnalo díky za recept