(recept
si oblíbilo 75 návštěvníků)
Dušené hovězí podle Z. Pohlreicha

Potřebné ingredience
3/4kg hovězího zadního masa, asi 1/2 l červeného vína, 2 brambory, 3 mrkve, 1 lžíce citrónové šťávy, asi 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička rajského protlaku, sůl, pepř, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, asi 1 lžíce hladké mouky, olej podle potřeby + kousek másla, asi 1/4l hovězího vývaru (ev. voda)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V širším hrnci rozpálíme olej a máslo, maso opečeme ze všech stran dohněda, poté vyndáme. Do výpeku přilijeme víno, vývar, citrón, worcester, protlak, přidáme koření a cukr, vrátíme maso a pomalu dusíme asi 1 a 1/2 - 2 hodiny. Poté přidáme na větší kusy nakrájenou mrkev a brambory a necháme vařit do změknutí a zredukování šťávy. Podáváme samotné nebo s pečivem.

...

...

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
steaky
(upraveno)
15. 1. 2017, 18:04
Opravdu skvělé
dnes jsem vařila a lepší než z francouzské kuchařky
určitě ještě uvařím znovu






nahlásit
PetraRol
(upraveno)
3. 4. 2016, 22:21
To vypadá super.

nahlásit

Pekyska
(upraveno)
3. 4. 2016, 15:30
To vypadá krásně

nahlásit

krišon
(upraveno)
2. 4. 2016, 12:41
Budu dělat zítra a už teď se těším
nahlásit
srneckova
(upraveno)
20. 2. 2016, 20:21
úžasné





nahlásit
kejtina
(upraveno)
7. 3. 2015, 11:40
tak dnes jsem varila tenhle pokrm poprve ale nemel chybu uplna mnamka...moc dekujib za inspiraci a urcite zkusim vase dalsi recepty




nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 9. 2014, 9:31



nahlásit

Šarda
(upraveno)
6. 9. 2014, 8:10
určitě zkusím

nahlásit

sekaček
(upraveno)
19. 6. 2014, 22:54
Ňamozní
udělala jsem toho kotel a najivně jsem si myslela, že zůstane na druhý den
to mluví za vše
Zdeňka



nahlásit

1maru
(upraveno)
25. 5. 2014, 22:46
Velmi dobré!



nahlásit

SDV
(upraveno)
13. 10. 2013, 15:13


nahlásit

hrusticka84
(upraveno)
1. 9. 2013, 15:11
hmmmm to vyzkoušíme

nahlásit
Jitkoka
(upraveno)
1. 9. 2013, 13:59
Dobrý den, vyzkoušela jsem to. Manželovi to chutnalo, ale dětem moc ne. Druhý den už to moc nechutnalo ani mně, ale manželovi ano. Já všeobecně nemám moc ráda recepty s vínem, ale byla jsem zvědavá. Takže manželovi to občas udělám, ale já s dětmi si dáme asi něco jiného. Ale jinak děkuji za recept.

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
13. 8. 2013, 12:39

nahlásit

Maartina B.
(upraveno)
13. 8. 2013, 10:22
Děkuji za recept
bylo to výborné
budu vařit určitě často




nahlásit
jome
(upraveno)
25. 7. 2013, 7:15
vypadá to luxusné
nahlásit

avynka
(upraveno)
24. 7. 2013, 17:30
Dokonalý luxus
!!! Dnes jsme měli návštěvu a já udělala tento pokrm z kližky. Brambory a mrkev jsem do toho nedávala, ale brambory jsme měli jako přílohu. Maso se rozplývalo na jazyku, chuť naprosto znamenitá a já byla za hvězdu
. Určitě vyzkoušejte a děkuji za recept Marice i Zdeňkovi












nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
24. 7. 2013, 20:42
@avynka
Jo, jo Zdenda je machr

nahlásit

veruša
(upraveno)
12. 7. 2013, 19:16



nahlásit