(recept
si oblíbilo 74 návštěvníků)
vánoční capuccino cukroví
Potřebné ingredience
150 g másla,100 g m. cukru, 1 sáček(10g) instant. capuccina, 1 vejce, 100g škrobu-solamylu, 150g hl. mouky
Postup přípravy
tuk utřeme s m. cukrem a capuccinem a vejcem do pěny, přidáme škrob a mouku. Těstem naplníme sáček a stříkáme tvary na plech vyložený peč. papírem. Pečeme 10-12 min na 200°C.
Vychladlé máčíme v čokol. polevě s přidaným kávovým likérem( trochu) do půlky tvaru. Jsou jemné a výborné
letos jsem dělala kroužky, foto jen z krabice zatím...
Vychladlé máčíme v čokol. polevě s přidaným kávovým likérem( trochu) do půlky tvaru. Jsou jemné a výborné
letos jsem dělala kroužky, foto jen z krabice zatím...
letošní tvar kroužku
LETOŠNÍ KROUŽKY
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hheellaa
(upraveno)
5. 12. 2016, 10:46
Díky za tip
Nadys
(upraveno)
30. 11. 2016, 10:23
P.A.V.L.A
(upraveno)
3. 12. 2014, 19:50
buxus
(upraveno)
4. 12. 2016, 23:01
@P.A.V.L.A
už jsou na světě a letos mají podobu kroužků( už jsem taky dělala, ještě namočit v polevě)
buxus
(upraveno)
30. 11. 2016, 10:22
@P.A.V.L.A
tak letos u nás zase, suroviny nakoupeny.....jdem do toho
novackova
(upraveno)
3. 12. 2014, 12:53
to letos prubnu
buxus
(upraveno)
3. 12. 2014, 19:47
@novackova
Potom písněte, jak to dopadlo
novackova
(upraveno)
22. 12. 2014, 9:16
@buxus
super recept ,moc dobře se dělají
buxus
(upraveno)
28. 12. 2014, 9:52
@novackova
jj, to jsem ráda, já je zase dělala, akorát jsem máčela jen v normální polevě.
tetakniha
(upraveno)
27. 11. 2014, 21:55
Vypadá to, že letos rozšířím o další druh své vánoční cukroví
buxus
(upraveno)
3. 12. 2014, 12:10
@tetakniha
Jasně, jděte do toho , uvidíte sama, že se po nich jen zapráší, je to zase něco jiného než klasika.
tetakniha
(upraveno)
8. 12. 2014, 20:51
@buxus
Tak jsem včera udělala, chuťově výborné, jen se mi tak nějak roztekly, ale nazdobila jsem čokoládou a kandovanými třešněmi a vypadá moc krásně hezké svátky
buxus
(upraveno)
10. 12. 2014, 22:01
@tetakniha
I Vám krásné svátky, tak jste si poradila a chutnat budou jistojistě i tak výborně. M.
dudlecova
(upraveno)
27. 11. 2014, 20:53
Tak první várka upečená a jdu na druhou . Jsou výborné!!!!
buxus
(upraveno)
3. 12. 2014, 12:09
@dudlecova
To jsem ráda )
miri121
(upraveno)
18. 12. 2013, 20:30
Tak u nás už taky hotovo, máte ty věnečky teda hezčí než já No a něco mezi třetinou a půlkou snězeno, tak snad se dožijí aspoň Štědrého dne Naštěstí je tříletý syn nejí, nebo spíš je odmítl vůbec ochutnat, jinak by dopadly jako perníky, které jsou už týden v prachu a zůstalo mi jen pár schovaných na stromek
buxus
(upraveno)
18. 12. 2013, 23:35
@miri121
To mám radost, že jste se nevzdala , no třeba malýmu zachutnají příští rok...no a tvar časem natrénujete, nebojte, hlavní je, že chutná, zdravím a přeji krásné svátky. Perníčky my ještě máme, asi jsem je lépe schovala
j-a-n-i-k
(upraveno)
17. 12. 2013, 21:34
Tak jsem také vyzkoušela a snědla plech na posezení Je to fakt mňamka
buxus
(upraveno)
18. 12. 2013, 11:32
@j-a-n-i-k
JÉÉ, to jsem ráda...je to zase něco jiného než klasika a u nás oblíbené.
Zrušený účet
(upraveno)
10. 12. 2013, 17:46
dneska jsem upekla z 1 dávky a zítra musím ještě přidělat je to mega žravé
buxus
(upraveno)
11. 12. 2013, 0:12
@
No tak to jsem ráda, že to má takový úspěch, u nás také..je to zase něco trochu jiného, než klasika
Zrušený účet
(upraveno)
26. 11. 2013, 13:04
Tak nevím, kde jsem udělala chybu, ale cukroví se mi na plechu úplně rozteklo
buxus
(upraveno)
8. 12. 2013, 15:27
@
Zkusila bych menší vajíčko, nebo přidat trochu více solamylu či mouky.
Zrušený účet
(upraveno)
9. 12. 2013, 21:21
@buxus
třeba někdy risknu druhý pokus
buxus
(upraveno)
9. 12. 2013, 22:00
@
hlavně, nepřidávat mouky či škrobu moc, nešlo by to tlačit ze sáčku a bolely by ruce...to bych se radši smířila s tou variantou mít to řidší...ono to na chuti neubere a holt bych to polila celé čokoládou a je to...
Zrušený účet
(upraveno)
10. 12. 2013, 16:41
@buxus
Jako bylo to dobré, to ano - děti to snědly k čaji ale rozteklo se mi to komplet, měla jsem z toho takový divný placičky Možná tedy málo mouky.. děkuju za rady.
buxus
(upraveno)
11. 12. 2013, 0:13
@
Nemáte vůbec zač...a nevzdávejte to, jednou se to povéct musí
miri121
(upraveno)
24. 11. 2013, 15:31
Tak vyzkoušeno, jsou opravdu moc dobré. Na nás jen malinko sladší, příště dám cukru jen 80g, možná taky záleží na sladkosti capuccina. Právě váhám, jestli péct na Vánoce. Jak dlouho vydrží křehké, máte vyzkoušeno?
buxus
(upraveno)
8. 12. 2013, 15:26
@miri121
No, to vlastně nemohu říct přesně, u nás vydrží tak týden, takže pravou dobu křehkosti neznám
miri121
(upraveno)
9. 12. 2013, 10:39
@buxus
Už to mám vymyšleno, budu péct až poslední týden před Vánoci, jinak by se stejně nedočkaly Přeju krásné Vánoce
buxus
(upraveno)
9. 12. 2013, 21:58
@miri121
I Vám krásné svátky, já už je udělala, letos jsem nedělala tvar esíček, ale kroužky....ještě polít a je to....a schovat
miri121
(upraveno)
10. 12. 2013, 11:01
@buxus
Jé, já se chystám taky na kroužky, zkoušela jsem stříkat různé tvary a kroužky mi připadaly nejhezčí. A budu je máčet do půlky v čoko. Hlavně je dobře schovejte, péct je už teď, to je fakt odvaha
buxus
(upraveno)
11. 12. 2013, 0:11
@miri121
No, musím být čím dál více rafinovanější , snad to klapne
xvendik
(upraveno)
10. 11. 2013, 22:49
vyzkouším
buxus
(upraveno)
23. 11. 2013, 10:10
@xvendik
určitě, je to ňamka a krásně křehké, jen se rozplývají na jazyku
KáKá
(upraveno)
9. 7. 2013, 21:01
to vypadá moc jedle
žingi
(upraveno)
9. 7. 2013, 21:46
@KáKá
já si to taky včera či dřív uložila
buxus
(upraveno)
9. 7. 2013, 23:47
@žingi
A je to poměrně jednoduché
jeremy
(upraveno)
8. 7. 2013, 8:44
laskonka333
(upraveno)
6. 7. 2013, 23:08
lidare
(upraveno)
6. 7. 2013, 22:03
buxus
(upraveno)
6. 7. 2013, 22:40
@lidare
jsou jemné a lahodné, jen se rozplývají...