(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Játra na jarní cibulce s rýží
Potřebné ingredience
Pro 3 osoby: 500 kuřecích jater, 4 jarní cibulky, 2 snítky tymiánu, 1 snítka majoránky, 1PL sádla, 2PL oleje, 2lž kmína, 500ml vody, jíšku 1PLmásla a 1PL mouky, sůl, pepř volitelné: 1PL sojové omáčky (pro barvu), 1 velký panák červeného vína (pro barvu a šmrnc)
Postup přípravy
Postup:
1. Játra očistíme, pokrájíme a dáme do mističky.
2. Na pánvi si rozpálíme sádlo, olej a zatím pokrájíme jarní cibulky (celé!).
3. Cibulku přihodíme na pánev, tak minutku promícháváme a přihodíme kmín, aby se rozvoněl.
4. Společně restujeme tak 2 minutky.
5. Přidáme játra, která opékáme tak dlouho, dokud nejsou ze všech stran hnědá a zatáhnutá.
6. Játra zalijeme vodou, stáhneme plotýnku na půlku a dusíme pod pokličkou cca 5 minut.
7. Po 5ti minutách přihodíme tymián, majoránku, opepříme a dusíme přibližně dalších 5 minut.
8. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme sojovku a červené víno.(pokud je třeba, tak ještě trochu vody)
9. Už bez pokličky povaříme necelých 10 minut.
Omáčku mám osobně nejraději s rýží. =)
1. Játra očistíme, pokrájíme a dáme do mističky.
2. Na pánvi si rozpálíme sádlo, olej a zatím pokrájíme jarní cibulky (celé!).
3. Cibulku přihodíme na pánev, tak minutku promícháváme a přihodíme kmín, aby se rozvoněl.
4. Společně restujeme tak 2 minutky.
5. Přidáme játra, která opékáme tak dlouho, dokud nejsou ze všech stran hnědá a zatáhnutá.
6. Játra zalijeme vodou, stáhneme plotýnku na půlku a dusíme pod pokličkou cca 5 minut.
7. Po 5ti minutách přihodíme tymián, majoránku, opepříme a dusíme přibližně dalších 5 minut.
8. Omáčku zahustíme jíškou, přidáme sojovku a červené víno.(pokud je třeba, tak ještě trochu vody)
9. Už bez pokličky povaříme necelých 10 minut.
Omáčku mám osobně nejraději s rýží. =)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé