(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Hovězí guláš v papiňáku
Potřebné ingredience
3/4 kg hovězího zadního masa,cca 2 cibule,olej,sůl,gulášové koření,2 lžičky červené sladké papriky,1 stroužek česneku,3 -4 lžíce hladké mouky,1lžička majoránky,
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibule nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji do růžova.Přidáme maso a zasypeme půlkou sáčku gulášového koření,přidáme 2 lžčky červené sladké papriky a stroužek česneku,vše zprudka opékáme,maso si pustí štávu,necháme chvíli vydusit a zasypeme 3-4 lžícemi hladké mouky a za stálého míchání opražíme do hněda.Pozor na připálení.Pak vše zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené a přivedemek varu.Před uzavřením papiňáku přilijeme tochu sutdené vody a přidáme lžičku majoránky.Papinák uzavřeme a ztlumíme plyn.Guláš vaříme asi 3/4 hodiny a asi po 15 minutách maso zamícháme ode dna, aby se nepřipálilo.Když je maso měkké a omáčka řídká,zahustíme troškou polohrubé mouky s vodou, nebo chlebovou střídou.Pokud je omáčka hustá rozředíme ji trochou vody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé