Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 77 návštěvníků)

Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

0.0
Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Potřebné ingredience

4-5 zakysaných smetan, balíček piškotů, ovoce dle chuti ( ananas, mandarinky, jahody, broskve, meruňky, ... ), trošku cukru moučka, Granko na posypání,

Postup přípravy

Zakysané smetany si dáme do misky a podle chuti přisladíme. Do dortové formy rozprostřeme piškoty ( kdo má rád, může piškoty pocákat silnou kávou), na to dáme trošku smetany, potom rozložíme okapané ovoce, piškoty a většinu zakysané smetany. Vše promícháme tak, abychom nepoškodili piškotové dno. Zbytek smetany rozetřeme na vrch dortu. Posypeme Grankem a necháme v ledničce cca 2 hodiny, aby smetana ztuhla.

Je to jednoduché, rychlé a prostě ÚÚÚÚÚŽASNÉ!!!!!!!!!!!!!!!!

Budeme potřebovat 4-5 zakysaných smetan ( já dávám 5 a i přesto je dobrůtka hned pryč. Kupujte 15% zakysky, jsou krásně husté - v Lídlu a v Penny jsou levné - stojí kolem 6,90 - 8,90,-Kč )

Zakysané smetany dáme do misky a podle chuti přisladíme moučkovým cukrem.

Ovoce necháme přes cedník důkladně okapat.

Na dno dortové formy rozložíme piškoty ( kdo má rád, může piškoty pocákat silnou kávou )

Na piškoty rozetřeme trošku zakysané smetany....

.... na to rozložíme ovoce, další piškoty a většinu zakysané smetany.

Vše řádně promícháme, ale dáváme pozor, abychom nepoškodili piškotové dno.

Zbytkem smetany pokryjeme vrch dortu a můžeme vidličkou nazdobit.

Nakonec můžeme posypat Grankem, čokoládovou ryží, ...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Carcooolka 24. 11. 2007, 21:43
Teda Lucie, nechápu jak ten dort drží tvar, ty smetany přece nemohou v lednici tolik ztuhnout. Já z toho měla obavu, tak jsem přidala želatinu (jen 3 plátky) a dort byl skvělý. Klukům moc chutnal, dokonce jsem ho musela druhý den dělat znovu, protože byl rychle pryč. Pro odlehčení jsem dala i kelímek bílého jogurtu a posypala čoko zdobením. Ale stejně mi to stále vrtá hlavou, zda se to nerozteče, kdyby jste měla čas, napište prosím. Děkuji.
Carcooolka 25. 11. 2007, 19:12
@Carcooolka Ahoj Lucie, dík za odpověd. Já to udělala se tou želatinou a taky je to moc dobrý. Asi bych tam musela dát víc piškotů, aby to drželo. Já navíc namíchala bílý jogurt pro odlehčení, takže to bylo víc tekuté než jen samotné smetany.
Lukrato 24. 11. 2007, 22:00
@Carcooolka Péťo, ten dort fakt drží krásně pohromadě ! Je to tím, že veškerou vlhkost zakysaných smetan nasají piškoty, takže je to naprosto tuhé, krásně se to krájí a je to neuvěřitelná mňamka.... S želatinou jsem to nikdy nezkoušela, když dělám tvarohový, tak tam želatinu dávám, ale sem fakt ne, a je to úplně tuhé - musí se to ale nechat pár hodin v lednici..... :-$ :-$ :-$ :-$ (F)
Carcooolka 25. 11. 2007, 19:14
@Lukrato Vaše recepty jsou ale naprosto úžasné, už jsem jich vyzkoušela několik a vše se doma setkalo s úspěchem. Navíc to máte i bezva nafocené, takže dle vašeho přesného postupu se nedá ani nic zkazit. Jen dorty jsem nezkoušela, to bych nezvládla. Vy jste určitě byla v minulém životě cukrářka u nějakého významného panovníka, dorty jsou naprosto úchvatné, do toho bych ani nůž nezakrojila, natož ho sníst. Je to skoro umělecké dílo (Y)
Lukrato 25. 11. 2007, 19:17
@Carcooolka Moc děkuji Péťo.....ale s tou cukrářkou nevím, nevím, ve "Vtípkách" byl odkaz na zjištění, čím jsme byli v minulých životech a mě vyšlo, že jsem byla VRAHEM ve 12.století ! :-D :-D :-D :-D :-D :-D Takže BACHA NA MĚ !!!! (box) (smich) ;-) :-D :-D :-D
Jitule64 25. 3. 2007, 17:25
Vypadá úúúúúúúžasně. (Y) (Y) (Y) V týdnu ho vyzkouším. (L)
Lennie 25. 3. 2007, 16:30
Taky děláme, nemá chybu. Jen na odlehčení dávám ještě bílý jogurt - nejlépe Hollandia. V poměru na 1 kys. smetanu - jeden jogurt. Většinou dávám kys. smetanu taky z Lidlu - velký kelímek 12% + velký kelímek bílého jogurtu+2vanilkové cukry. :-$
madda 24. 3. 2007, 22:07
Mockrát děkuji za skvělý recept. (clamp) Dělala jsem staršímu synovi k narozeninám, protože klasické dorty nemá rád a byl absolutně nadšený jak on, tak i manžel. Je výtečný a osvěžující. Budu dělat často. ;-) (Y) (wash)
Lukrato 25. 3. 2007, 14:56
@madda Maddi, máte pravdu, je úúúžasně osvěžující, proto ho dělávám především v létě - studený NEMÁ CHYBU ! Mějte se !!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie