(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
Domácí pizza zadělávaná v pekárně-chutná jak z pizzerie:)
Potřebné ingredience
na 3-4 ks potřebujeme, 250 ml vlažné vody, 50 ml oleje, 1/2 droždí, lžíce soli, lžička cukru, 500g hl. mouky
Postup přípravy
Zadělávám v pekárně, přísady v pořadí jak je napsáno..samozřejmě můžeme zadělat klasicky, necháme vykynout, těsto pak rozdělíme na 3-4 ks (podle toho jak slabou chcete pak pizzu mít)..vymažu si plech na pizzu, těsto trochu rozválím, dám na plech a pak ještě rukama trochu doupravím, aby byla hezky kulatá..
Na topping už každý kdo má co rád...ten základ dávám drcená pasírovaná rajčata (koupíte v každém supermarketu), dochutím italským kořením nebo jen oregánem, sušeným česnekem (můžete dát i čerstvý ale je dost aromatický) a na to nastroudám eidam, popř. nivu nebo jiný sýr..poklademe šunkou, plátkovým sýrem atd..osvědčila se nám anglická slaninka nebo nějaká pikantní klobása nebo suchý salám..Když dělám pro prcka dám jen strouhaný sýr, čerstvý špenát, šunku a třeba nakrájená rajčata..
Pečeme v předehřáté troubě cca 10-12 min na 180 stupnů....až okraje zrůžový..
PS: Pokud Vám zbyde těsto, dá se z něj udělat i dobrý pizzachleba....hned po upečení potřeme olivovým olejem smíchaným např. s česnekem, čerstvou bazalkou atd...
Na topping už každý kdo má co rád...ten základ dávám drcená pasírovaná rajčata (koupíte v každém supermarketu), dochutím italským kořením nebo jen oregánem, sušeným česnekem (můžete dát i čerstvý ale je dost aromatický) a na to nastroudám eidam, popř. nivu nebo jiný sýr..poklademe šunkou, plátkovým sýrem atd..osvědčila se nám anglická slaninka nebo nějaká pikantní klobása nebo suchý salám..Když dělám pro prcka dám jen strouhaný sýr, čerstvý špenát, šunku a třeba nakrájená rajčata..
Pečeme v předehřáté troubě cca 10-12 min na 180 stupnů....až okraje zrůžový..
PS: Pokud Vám zbyde těsto, dá se z něj udělat i dobrý pizzachleba....hned po upečení potřeme olivovým olejem smíchaným např. s česnekem, čerstvou bazalkou atd...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
18. 6. 2014, 14:16