(recept
si oblíbilo 115 návštěvníků)
**Řezy "Žluté slunce" ............. osvěžující, lehoulinké a velice jednoduché**
Potřebné ingredience
**TENTO ÚŽASNÝ ZÁKUSEK JSEM NAŠLA KDYSI V ČASOPISU POŠLI RECEPT, MALINKO JSEM SI HO POUPRAVILA, VYZKOUŠELA A OD TÉ DOBY U NÁS NECHYBÍ NA ŽÁDNÉ OSLAVĚ A VŽDY MÁ VELIKÝ ÚSPĚCH** Suroviny: **180g polohr.mouky**6 vajec **240g moučkového cukru**1 lžička kypřícího prášku (nemusíte dávat)** Krém: **2 tvarohy (používám vaničkové) **1 máslo (můžete použít i HERU) pokojové teploty - povolené **200g cukru moučka**1 vanilkový cukr**1 lžíce rumu** Poleva: **500ml 100% kvalitního pomerančového džusu** **1 vanilkový pudink** **tuk a mouka na plech,nebo pečící papír**
Postup přípravy
**Žloutky si utřeme s moučkovým cukrem do husté pěny (až se na povrchu tvoří bublinky), cca 10min. třeme**Z bílků ušleháme sníh, ten vmícháme opatrně ke žloutkům**Nakonec po troškách přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem a opatrně vpracujeme vařečkou**
**Příprava krému: Změklé máslo nebo HERU vyšleháme s práškovým cukrem, přidáme oba tvarohy a vše ještě jednou vyšleháme do kompaktní hmoty (máslo by nemělo dělat hrudky)**Krém natřeme na vychladlý piškot**
**Poleva: V kastrůlku uvaříme klasickým způsobem pudink v džusu, už nesladíme. POZOR - nevaříme déle,jako 2min., jinak nám pudink zřídne**Uvařený pudink za občasného míchání necháme vychladnout a pak rovnoměrně naneseme na tvaroh a dáme vychladit do lednice**
TIP: Nedoporučuji použít jiný džus,než pomerančový, ke sladkému tvarohu ladí právě ta úžasná nakyslá chuť pomerančového džusu.
**Příprava krému: Změklé máslo nebo HERU vyšleháme s práškovým cukrem, přidáme oba tvarohy a vše ještě jednou vyšleháme do kompaktní hmoty (máslo by nemělo dělat hrudky)**Krém natřeme na vychladlý piškot**
**Poleva: V kastrůlku uvaříme klasickým způsobem pudink v džusu, už nesladíme. POZOR - nevaříme déle,jako 2min., jinak nám pudink zřídne**Uvařený pudink za občasného míchání necháme vychladnout a pak rovnoměrně naneseme na tvaroh a dáme vychladit do lednice**
TIP: Nedoporučuji použít jiný džus,než pomerančový, ke sladkému tvarohu ladí právě ta úžasná nakyslá chuť pomerančového džusu.
:-) Dobrou chuť!
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chucky 1111
(upraveno)
29. 8. 2013, 11:13
Také dělám milujem je
Žirafka1
(upraveno)
29. 8. 2013, 23:27
@chucky 1111
tacenta
(upraveno)
5. 8. 2013, 23:07
Tak se přidávám k zástupům spokojených výrobců a konzumentů Jen se musím přiznat, že jsem byla líná šlehat bílky, tak jsem použila svůj korpus (300g polohr. mouky, 200g cukru, 4 vejce, 1 prdopeč, 1/2hrnku oleje, 1/2 hrnku vody), přidala kompotované mandarinky a jinak se držela receptu . Džus jsem nakonec trošičku přisladila a musím říct, že řezy jsou naprosto famózní!!!!!! Už se těším na zítra, co jim bude říkat návštěva Díky za super receptík! Kačka
Žirafka1
(upraveno)
6. 8. 2013, 22:56
@tacenta
Dobrý den Katko, moc Vám děkuji za milý komentář. Také občas peču podle nějakého receptu a použiju svůj vlastní recept na piškot Jsem velice ráda,že řezy u Vás mají úspěch. Nám také moc chutnají, jsou to jedny z našich nejoblíbenějších Pěkný zbytek léta Martina
kAČULINDA
(upraveno)
23. 7. 2013, 13:19
Žirafka1
(upraveno)
23. 7. 2013, 17:36
@kAČULINDA
Katko, děkuji Vám.
gabrouš
(upraveno)
21. 7. 2013, 15:25
Dobrý den Marti děkuji za úžasný recept už máme jen poslední kousky, tak budu muset v týdnu ještě udělat. Jen jsem neměla tvaroh tak jsem dala 2 zakysané smetany a vyšlehanou šlehačku a je to také dobré. přeji pěkný den Gáina
Žirafka1
(upraveno)
21. 7. 2013, 20:21
@gabrouš
Dobrý večer Gábi, děkuji za komentář, který mě udělal radost Příště ještě zkuste s tvarohovým krémem, určitě Vám bude také chutnat Mějte se moc fajn. Martina
jituneli
(upraveno)
10. 7. 2013, 20:43
I já děkuji za bezva receptík, taky ji dělávala moje babička, i když s vitacitem , ráda jsem si ji připomněla a zavzpomínala. Je výborná. Díky. Jitka
Žirafka1
(upraveno)
11. 7. 2013, 0:02
@jituneli
Dobrý den Jity, to mě moc těší,že jsem přispěla k Vašim pěkným vzpomínkám na babičku To stejné mě tu psala už jedna paní, také jsem jí připomněla babičku a zrovna její babička měla tento zákusek moc ráda a také se tam místo džusu dával ten vitacit Mějte se moc pěkně..............Martina
chucky 1111
(upraveno)
29. 8. 2013, 11:15
@Žirafka1
Já také dělám z vitacitu nejčastěji ale i z džusu jsem zkoušela mnam
Žirafka1
(upraveno)
29. 8. 2013, 23:25
@chucky 1111
Z vitacitu je asi také budu muset vyzkoušet,když tolik maminek píše,jak je to dobré. Děkuji za příspěvky k mým receptům
evabin
(upraveno)
9. 7. 2013, 20:54
Dobrý den, můžu poprosit info na kolik stupňů a jak dlouho pečete? Jsem začátečník... Vypadá to výborně! Děkuji, Eva
evabin
(upraveno)
10. 7. 2013, 9:06
@evabin
Jéééé, děkuji za velmi rychlou odpověď, dnes se na to vrhnu! Přeji pěkný den, Eva
Žirafka1
(upraveno)
10. 7. 2013, 15:46
@evabin
Evi, tak hodně úspěchů a napište,jak se povedl Také Vám přeji pěkný den........ Martina
Žirafka1
(upraveno)
9. 7. 2013, 21:37
@evabin
Dobrý den Evi, piškot peču na 160C horkovzduch (ne horní a dolní pečení), cca tak 20min. odhadem. Nikdy jsem čas nepočítala, dívám se do trouby a už za tu dobu pečení to dovedu odhadnout. Ale platí,že piškot by měl být nahoře mírně dozlatova. Nejlépe vyzkoušíte,jestli je propečený zapíchnutím špejle a ta musí být suchá. Není dobré piškot zase moc přepéct (aby nebyly okraje příliš hnědé) Jinak tento zákusek je velice jednoduchý,takže se Vám určitě,když dodržíte všechny kroky,co jsem popsala povede. Pokud by jste potřebovala přece jen ještě nějakou radu, ráda odpovím Zdravím Vás Martina
superka
(upraveno)
5. 7. 2013, 16:45
Teď jsem dopekla a buchta je opravdu výborná
Žirafka1
(upraveno)
5. 7. 2013, 20:24
@superka
Marti, děkuji za příspěvek a za vyzkoušení mého receptu Jsem ráda,že buchta se povedla a hlavně,že chutnala
Babííí
(upraveno)
4. 7. 2013, 17:09
výborné řezy, kdysi jsem je často pekla mé milované tchýňce, když už jsme ji krmili - tuto buchtu dobře kousala pro její měkkost, kyprost, lehkost a výbornou chuť, milovala ji. Jen jsem místo džusu dělala polevu z pudinku a citronového vitacitu rozmíchaného ve vodě nebo kompotové šťávě - nevím, jestli je ještě dnes k dostání. Od doby, kdy už s námi není, ji dělávám zřídka, příliš mi ji připomíná... V každém případě je tato buchtička úplně skvělá . Děkuji Vám, Martinko, za krásné připomenití starých dobrých časů
Žirafka1
(upraveno)
4. 7. 2013, 23:02
@Babííí
Dobrý den paní Ivanko, vy jste mě úplně dojala Také mám určité vzpomínky, podobné,jako ty Vaše, spojené s mojí milovanou prabababičkou, které jsem neřekla jinak,než moje babulka Také už mezi námi hodně dlouho není a je hezké si naše milované připomínat, třeba dobrým zákuskem. Jsem ráda,že jsem k těm Vašim vzpomínkám mohla trošku přispět. Velice mě těšilo. Přeji pěkné letní dny.............. Martina PS: A vitacit, ten jsem jako malá nejraději lízala přímo z dlaně, moc dobře si na něj vzpomínám. Měla jsem pak po tom jahodovém úplně červený jazyk.......to je nostalgie
NikaV
(upraveno)
4. 7. 2013, 16:31
Výborné lehké řezy, chutnají hodně po ovoci, přestože tam žádné není.
Žirafka1
(upraveno)
4. 7. 2013, 22:19
@NikaV
Děkuji za Váš příspěvek a jsem ráda,že řezy chutnaly
laskonka333
(upraveno)
26. 6. 2013, 10:29
Mňamkové osviežujúce
Žirafka1
(upraveno)
26. 6. 2013, 19:20
@laskonka333
Soni, děkuji
čarodka2
(upraveno)
25. 6. 2013, 20:03
díky, vyzkouším
Žirafka1
(upraveno)
25. 6. 2013, 21:29
@čarodka2
Budu ráda,když napíšete,jak se povedl a jestli Vám chutnal
hanys77
(upraveno)
25. 6. 2013, 16:31
recept vypadá skvěle, určitě vyzkouším Akorát já nebudu dávat kypřící prášek do piškotu, to my neradi Jenom ještě nechápu, proč nedoporučujete použít jiný džus než pomerančový Myslím si, že třeba z černého rybízu bude taky skvělý a barevně výraznější, nebo z ananasového džusu by byl určitě taky výborný. A asi tam nacpu i ovoce pod ten krém Každopádně děkuji za inspiraci
Žirafka1
(upraveno)
25. 6. 2013, 17:02
@hanys77
Dobrý den Hani, určitě vyzkoušejte, je výborný Kypřící prášek dávat nemusíte, není to podmínkou. V původním receptu je použitý pomerančový džus, jakýkoliv kyselý můžete jistě také vyzkoušet a uvidíte. Švagrová vyzkoušela jablečný a nebylo to dobré, ananasový mě připadá také sladší. Možná,kdyby se ubralo trochu cukru z krému, nevím,nezkoušela jsem. Ovoce samozř.můžete na tvaroh přidat, jen pozor na ovoce,které v tvarohu hořkne. Improvizaci se meze nekladou. Dejte pak vědět,jak se řez povedl
hanys77
(upraveno)
25. 6. 2013, 18:17
@Žirafka1
Jojo, dám, hned jak se mi podaří nakoupit suroviny, tak to prubnu. A máte pravdu, jablečný džus je nevýrazný, ten raději nebrat Hezké léto
dakram1
(upraveno)
25. 6. 2013, 13:52
A počet vajec tam já nevidím...
Žirafka1
(upraveno)
25. 6. 2013, 14:27
@dakram1
Já hlava děravá............děkuji za upozornění, ihned doplňuji