Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Co dům dal aneb parádní grilovaný salátek z paprik (taky jako příloha)

0.0
Co dům dal aneb parádní grilovaný salátek z paprik (taky jako příloha)

Potřebné ingredience

na 1 porci: 1-2 papriky (podle hladíku), 1 rajče, 1 cibule na půlkolečka, jeden stroužek česneku nasekaný na tenké plátky, krémový sýr feta, extrapanenský olivový olej, nefiltrovaný olivový olej (možno vynechat), bylinky (máta, bazalka nebo oregáno), sůl, černý pepř v mlýnku, pár kapek šťávy z limetky

Postup přípravy

Nějak jsem včera nestíhala nákup, doma skoro nic nebylo, tak byl dneska k obědu tenhle teplej salátík. Dělala jsem ho tak, že si nakrájím papriku na menší kousky, cibuli na půlkolečka nebo čtvrtkolečka, rajče na čtvrtkolečka, česnek na tenké plátečky, to všechno hodím do jednoho pekáče, osolím, opepřím, zaleju olivovým olejem, zakápnu pár kapkama limetkový šťávy, promíchám a dám trouby předehřáté na 180 stupňů (holky, nevíte, jak se na klávesnici píše to kolečko, co znamená stupně?). Po nějaké době, když papriky začínají měknout, zamíchám do toho pár lístků nějaké bylinky. Hotové to je ve chvíli, kdy se na paprice začnou dělat tmavé puchýřky. Pak to jen dám na talíř, nadrobím na to fetu a zakápnu nefiltrovaným olivovým olejem (stačí i ten, co jste použili na pečení). Je to úžasně jednoduchý a je to parádní. Dá se to použít i jako příloha k masku (třeba ke kuřecímu plátku), pak ho stačí pro jednoho i míň. Pro oživení by se asi dala použít třeba žlutá paprika nebo cuketka. POZOR! Když nemáte dost velký pekáček, je potřeba čas od času promíchat!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

katka 777 25. 6. 2013, 19:14
paráda,milujem takéto jedlo... (pl)
s-arka 25. 6. 2013, 16:57
Přesně tohle mi už roky připravuje sestra, když přijedu na návštěvu ,-) Kvalitní Feta nebo balkán a je to pochoutka (Y) (Y) (Y) A °C je malé kolečko vlevo od čísla 1 (L)
Lucy Ash 26. 6. 2013, 10:19
@s-arka Jéééé, super, děkuju moc, už mi to jde! :-) Takže pečeme na 180°!!!!! :-) A máte pravdu, pochoutka to je obrovská! Ještě teď máme boule za ušima ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie