(recept
si oblíbilo 69 návštěvníků)
ŽEBRA NA MEDU

Potřebné ingredience
1,5 kilo uzených žeber
Marináda na potření: 2 lžíce oleje, 5 lžic kečupu, 2 lžíce medu, 1,5 lžíce sojovky, 3 stroužky česneku, cibule (nastrouhaná), bazalka, skořice, oregáno, sůl
Postup přípravy
Žebra můžeme před pečením povařit, aby se tak dlouho nepekla, nebo rovnou pečeme asi 2 hod.
Žebra potřeme marinádou a dáme do pekáče, tučnou stranou navrch. Podlejeme trochou vody a dáme do trouby, kterou jsme předehřáli asi 210°, pečeme 10 minut a poté stáhneme na 170°. Po 45 minutách žebra otočíme, potřeme marinádou a pečeme, dokud nejsou žebra měkkounká. Na konci pečení vylejeme na žebra zbytek marinády a dáme na chvíli v troubě pod gril, aby med zkaramelizoval. Pokud není gril, nevadí, jen troubu dostatečně zesílíme, aby se žebra krásně opekla.
Žebra potřeme marinádou a dáme do pekáče, tučnou stranou navrch. Podlejeme trochou vody a dáme do trouby, kterou jsme předehřáli asi 210°, pečeme 10 minut a poté stáhneme na 170°. Po 45 minutách žebra otočíme, potřeme marinádou a pečeme, dokud nejsou žebra měkkounká. Na konci pečení vylejeme na žebra zbytek marinády a dáme na chvíli v troubě pod gril, aby med zkaramelizoval. Pokud není gril, nevadí, jen troubu dostatečně zesílíme, aby se žebra krásně opekla.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Hanka12338
(upraveno)
27. 1. 2014, 15:31
Dnes jsem pekla a moc nám to nechutnalo

nahlásit

misaa17
(upraveno)
3. 11. 2013, 19:41
Výborný recept....
Také jsem slavila doma úspěch....



nahlásit
klarabrno
(upraveno)
13. 9. 2013, 21:42
LUXUSNÍ



nahlásit
katule82
(upraveno)
7. 5. 2013, 12:06
Taky bych rada vyzkousela, na sobotni oslavu, jen nevim, kolik kilo masa pro 10lidi? Poradte prosim

nahlásit

kachena
(upraveno)
10. 4. 2013, 21:41
vyzkouším

nahlásit
CokeLady
(upraveno)
10. 4. 2013, 20:25
Děkuji za výborný recept
už jsem ho dělala 3x a je to fakt mňamka.


nahlásit

Evika
(upraveno)
27. 1. 2013, 13:48
Leničko
měla jsem doma skopové žebra z beránka a pořád nevěděla co s nima, tak jsem zkusila Váš recept, nemám ráda sojovku tak jsem místo toho do marinády přidala v hrníčku udělaný hovězí bujon. Řeknu Vám to bylo žrááááádlo
Jsme ve trojko sjeli celý plech
Tomuto receptu dávám:
pa Eva













nahlásit

jitah
(upraveno)
14. 10. 2011, 8:09
no to Vám byla žranice!
Výborný fakt!
Díky za recept! Pekla jsem včera a manžel si na sobotu objednal repete





nahlásit

anaba
(upraveno)
6. 10. 2011, 8:27
tyy brďo,tak to musí být lahůdka
určitě brzy vyzkoušíme






nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
25. 9. 2011, 14:40
Leni, tak musím Vám od mých chlapů vyřídit velké díky! Dneska jsem vyzkoušela Vás recept a tolik chvály jsem od rodiny dlouho neslyšela. Výborné, děkuji.


nahlásit

marthina
(upraveno)
3. 10. 2010, 12:33




nahlásit

kajdžasinka
(upraveno)
23. 4. 2010, 21:27
zítra se do nich s
pustíme
vypadají úžasně






nahlásit

sulipupi
(upraveno)
24. 4. 2010, 11:58
@kajdžasinka
taky je budu zítra dělat, jsou opravdu moc dobré

nahlásit
Silva.s
(upraveno)
29. 5. 2009, 20:59
Tak je zachvilku budu vytahovat z trouby, chuťově jsou vynikajicí, akorát teda nemám uzené. Ale i tak vypadají, že budou chutnat fantasticky. Díky





nahlásit

inka
(upraveno)
2. 3. 2008, 14:09
.. vypadají úúúžasně
.. brzy vyzkouším



nahlásit

sulipupi
(upraveno)
2. 3. 2008, 14:39
@inka

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
2. 3. 2008, 14:00
to vypadá perfektně.Už se mi zbíhají sliny.Určitě někdy vyzkouším.





nahlásit

sulipupi
(upraveno)
2. 3. 2008, 14:21
@Hyzule
díky,zkuste, dnes jsme si pošmákli. Chodíme na ně občas do oblíbené hospůdky a tak jsem je zkusila i doma a super


nahlásit