(recept
si oblíbilo 264 návštěvníků)
Míša řezy s polevou z ledových kaštanů

Potřebné ingredience
Piškot - 5 vajec, 20 dkg krupicového cukru a jeden vanilkový, 25 dkg polohrubé mouky, půlka PDP, 2 lžíce kakaa - prosátého, lžíce rumu, l dcl oleje a na každé vejce jedna lžíce studené vody Tvarohový krém - 2 měkké tučné tvarohy (kostky) , 15 dkg másla, 2 lžíce rumu, l/2 litru mléka a 2 pudinkové prášky, 2 vanilkové cukry a moučkový cukr dle rodinných zvyklostí - já dávám 10 dkg Poleva - 3 vrchovaté lžíce krupicového cukru, 5 lžic vody, 2 ledové kaštany a 4 dkg másla
Postup přípravy
Piškot - rozmíchám 5 žloutků s 15 dkg krupicového cukru, vanilkovým cukrem, olejem. Do polohrubé mouky dám PDP, prosáté kakao a postupně přimíchávám mouku a vodu do žloutkové směsi - těsto musí být vláčné. Ušlehám 5 bílků se zbylým krupicovým cukrem do tuha a opatrně vmíchám do kakaového těsta. Naliju na vymazaný a vysypaný plech, dám péct na 180 stupňů - peču asi 20 minut. (Záleží na troubě - čas je orientační)
Krém - z půl litru mléka, z lžíce cukru a 2 pudinků uvařím pudink - přikryju a nechám vychladnout
Do hnětače dám tvaroh, povolené máslo, moučkový a vanilkový cukr a zapnu hnětač, postupně přidám 2 lžíce rumu (dobrý je také vaječný koňak, pak po lžících přidávám vychladlý puding - když namočím špičku prstu - nesmí pudink chladit, ani hřát a vyšlehám krásný krém - natřu na vychladný korpus
Čokoláda - krupicový cukr svařím s vodou, přidám rozkrájené ledové kaštany - pak už nevařím, jen míchám, až se krásně rozpustí, žádné krupičky tam nesmí být. Protože chci, aby se řezy pěkně krájely, tak do horké čokolády zamíchám silnější plátek másla a opět pořádně rozmíchám. Naleju, rozetřu a nechám vychladit
Krém - z půl litru mléka, z lžíce cukru a 2 pudinků uvařím pudink - přikryju a nechám vychladnout
Do hnětače dám tvaroh, povolené máslo, moučkový a vanilkový cukr a zapnu hnětač, postupně přidám 2 lžíce rumu (dobrý je také vaječný koňak, pak po lžících přidávám vychladlý puding - když namočím špičku prstu - nesmí pudink chladit, ani hřát a vyšlehám krásný krém - natřu na vychladný korpus
Čokoláda - krupicový cukr svařím s vodou, přidám rozkrájené ledové kaštany - pak už nevařím, jen míchám, až se krásně rozpustí, žádné krupičky tam nesmí být. Protože chci, aby se řezy pěkně krájely, tak do horké čokolády zamíchám silnější plátek másla a opět pořádně rozmíchám. Naleju, rozetřu a nechám vychladit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
22. 3. 2021, 19:46

nahlásit
tafíci
(upraveno)
22. 3. 2021, 19:51
Mně se ta poleva vůbec nepovedla, měla jsem ji strašně řídkou, většina mi stekla do boků a dělala cestičky v tvarohové vstvě u krajů. Poměry surovin jsem dodržela. Přemýšlim, jak ji mít hustší, nam ji nechat vychladnou před nalitím? Korpus i krém je luxusní, nadýchaný.
nahlásit

Atuna
(upraveno)
22. 6. 2018, 12:36

nahlásit
Mia 5
(upraveno)
9. 3. 2018, 7:30



nahlásit

krišon
(upraveno)
11. 3. 2018, 15:51
@Mia 5
Díky



nahlásit

Paluna
(upraveno)
7. 3. 2018, 23:31


nahlásit

krišon
(upraveno)
10. 3. 2018, 15:59
@Paluna
Už se těším, řezy budou na velikonoce

nahlásit
gabb
(upraveno)
7. 3. 2017, 10:45



nahlásit

krišon
(upraveno)
10. 3. 2017, 8:21
@gabb
Díky



nahlásit

Atuna
(upraveno)
5. 3. 2017, 16:39

nahlásit

krišon
(upraveno)
7. 3. 2017, 17:07
@Atuna
Pudink krém krásně nadlehčí, už ani jiný nedělám .... a máme rádi vysokou vrstvu.

nahlásit
Vendy.vs
(upraveno)
23. 3. 2016, 18:59
Na jak velký plech je to, prosím, nejlepší dát? Děkuji Vendula

nahlásit

krišon
(upraveno)
23. 3. 2016, 19:03
@Vendy.vs
Na velký 28X38
nahlásit

Martas100
(upraveno)
10. 2. 2016, 19:20
Vyzkoušeno..výborné
přidáno do oblíbených receptů


nahlásit

krišon
(upraveno)
10. 2. 2016, 22:12
@Martas100
Děkuji a jsem moc ráda, že vám řezy chutnaly



nahlásit

tulipanka
(upraveno)
20. 6. 2015, 17:35




nahlásit

krišon
(upraveno)
21. 6. 2015, 9:50
@tulipanka
Věřím, že chutná



nahlásit
silky
(upraveno)
17. 4. 2015, 8:42
Už se chladí. Do tvarohového krému jsem zkusila zamíchat kompotované borůvky, když nic jiného, získalo to pěknou barvu. Každopádně věřím, že to bude mňamka

nahlásit

krišon
(upraveno)
19. 4. 2015, 12:04
@silky
Borůvkama jste určitě nic nezkazila ....

nahlásit

Ninouš
(upraveno)
15. 3. 2015, 21:10
Teda to vypadá úžasně-vyzkouším díky!!!



nahlásit

krišon
(upraveno)
19. 4. 2015, 12:06
@Ninouš
Vyzkoušejte, krém je lehoučky, to dělá do něj vyšlehaný pudink ....napište, jak chutnal

nahlásit

Ninouš
(upraveno)
28. 4. 2015, 9:50
@krišon
Tak jsem včera pekla-je výborná
Jen poleva a i ten pudink není úplně tuhý.
Jinak díky za recept-ukládám!!!




nahlásit

krišon
(upraveno)
29. 4. 2015, 13:49
@Ninouš
Nino - pudink musíte vychladit a teprve potom zašlehat do vyšlehaného tvarohu s máslem .... tvaroh nesmí být vaničkový ... pokud dáte pudink teplý tak bude krém řídký a bude připomínat smetánek či pocholíka ...
nahlásit

mfilipek
(upraveno)
15. 3. 2015, 14:11
Udelam to na rodinnou seslost






nahlásit

krišon
(upraveno)
19. 4. 2015, 12:03
@mfilipek
A nebudete litovat

nahlásit
srneckova
(upraveno)
6. 2. 2015, 15:45
to musím udělat





nahlásit

mimibazárek
(upraveno)
24. 9. 2014, 12:28
Dávám receptu 1* Velké nadšení, recept stojí za to
nahlásit

krišon
(upraveno)
24. 9. 2014, 19:23
@mimibazárek
Děkuji za pochvalu, také nám chutná

nahlásit

lidare
(upraveno)
19. 9. 2014, 22:29




nahlásit

krišon
(upraveno)
24. 9. 2014, 19:24
@lidare
Jen to chce vychytat správné množství na velikost vašeho plechu, dobře se krájí, předtím jsem dělala polevu z čokolády na vaření a ta se lámala ...
nahlásit

Skyvarova
(upraveno)
19. 9. 2014, 21:12
Tak už je to v lednici...teda ale to těsto bylo strašně tuhé,musela jsem přidat olej a mléko a pak teda ten sníh.výsledek perfektní
polevu jsem dělala z tří !!!balení kaštanů a i to bylo tak tak
příště koupím čtyři balení
Zítra ochutnám,jsem zvědavá





nahlásit

krišon
(upraveno)
19. 9. 2014, 21:37
@Skyvarova
Četla jste dobře - na každé vejce lžíce vody - nedala jste jen jednu ....
nahlásit

aknalb6677
(upraveno)
14. 6. 2014, 11:39

nahlásit

greenova
(upraveno)
8. 10. 2013, 12:49
O víkendu jsem tyto řezy dělala na oslavu, měly opravdu úspěch!!!!
Krém je exkluzivní! Jen čokoláda mi nevyšla až úplně do krajů, možná bych udělala příště z jedné a půl dávky
. Moc děkuji za recept. Naďa




nahlásit

krišon
(upraveno)
10. 10. 2013, 16:45
@greenova
Mám radost, že chutnalo

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
28. 7. 2013, 23:15

nahlásit