(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Bezová limonáda-výborná
Potřebné ingredience
4 l převařené vody, 30 dg cukru, 16 květů bezu, 1/2 lžičky sušeného droždí, citrón
Postup přípravy
Do vychladlé převařené vody dáme květy bezu, cukr, 1/2 lžičky droždí a necháme při pokojové teplotě vyluhovat do druhého dne. Druhý den přecedíme a uchováváme v lednici. Je výborná, osvěžující, podle chuti si přidáme citron.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
danima3
(upraveno)
11. 6. 2014, 14:51
já dělám bez kvasnic, ale s octem .... na 10l vody asi 1/4l octa a nechávám tři dny na okně v teple, klidně na slunci a pak slívám do petek a nechávám v chladnu 10 dní dojít
knedlis
(upraveno)
11. 6. 2014, 14:10
Ja ji delala a byla hnusna citila jsem tam ty kvasnice jinak bezovou stavu milujeme
littlenail
(upraveno)
11. 6. 2014, 14:40
@knedlis
Já tedy dávám kvasnic opravdu jen na špičku nože, a cítit to nebylo, mně by ji děti nechtěli.
littlenail
(upraveno)
10. 6. 2014, 7:21
Dělala jsem, manžel přinesl recept z práce ... jen cukru jsem ubrala. Je to vynikající, škoda, že bezinky končí, ale zkusím i z máty
Janyse
(upraveno)
10. 6. 2014, 16:39
@littlenail
z máty bude určitě super a z meduňky je výborná
U slunce
(upraveno)
9. 6. 2014, 16:09
Tak jdu dělat limonádu. Vždy ji dělala mamka a já ji jako dítě nechtěla pít, protože je nakvašená. Stála týden. Kvasnice jsou dobrý nápad, rychleji to zkvasí a nestačí to plesnivět. pro všechny co neznají : není to sirup, ale limonáda s bublinkama, které vzniknou kvašením a pije se neřeďená
Janyse
(upraveno)
10. 6. 2014, 16:40
@U slunce
Dělala jsem letos již dvakrát a je super akorát na tyto horké dny
jeremy
(upraveno)
13. 7. 2013, 13:40
ONdráčci
(upraveno)
24. 6. 2013, 20:16
Určitě vyzkouším. Díky za recept.
Janyse
(upraveno)
24. 6. 2013, 20:37
@ONdráčci
vyzkoušejte , já už dělám čtvrtou dávku, dětem moc chutná
plamenek
(upraveno)
24. 6. 2013, 21:19
@Janyse
proč je tam droždí?To moje mamka nikdy nedávala.
Janyse
(upraveno)
25. 6. 2013, 9:27
@plamenek
To droždí tam pak ale vůbec cítit není udělá to právě ty bublinky,nemusí se to nechávat kvasit