Křupavý chleba / jde to i bez kvásku :-) - S POSTUPEM

Potřebné ingredience
375ml vlažné vody, 1/2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 100g žitné chlebové mouky tmavé ,50 g mouky na domácí chléb, 375g hl.mouky, 1 lžička celého kmínu,1 lžička drceného kmínu , 1/2 kostky kvasnic /21g/
Postup přípravy
Už dopředu reaguju na všechny rýpalky......recept není můj ,kdysy jsem si ho někde opsala,nepíšu si do sešitu i od koho,doposud jsem ho roky pekla jen v DP. Způsob překládání a pečení mně došel od kamarádky mejlem, myslím,že to není ani žádná novinka...... Tolik na vysvětlení a ušetření nervů nás všech . Dobrou chuť !

S těstem pracuju s navlhčenýma rukama.Po nakynutí přendáme na pomoučený vál a roztáhneme na placku.

Nechávám nakynout i hodinku...

Překládáme jedna strana...

...druhá....

...a ještě vrch a spodek,uděláme "balíček" .

Vložíme do předehřáté mísy vytřené sádlem a zadělané víkem pečeme při 220C asi 35min.....

...po této době odkryjeme víko a pečeme do zezlátnutí ...asi 20min.

Dobrou chuť !

Mouky ....prostřední prodávají v Kauflandu .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

















































































