Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 166 návštěvníků)

Křupavý chleba / jde to i bez kvásku :-) - S POSTUPEM

5.0
Křupavý chleba / jde to i bez kvásku :-)  - S POSTUPEM

Potřebné ingredience

375ml vlažné vody, 1/2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 100g žitné chlebové mouky tmavé ,50 g mouky na domácí chléb, 375g hl.mouky, 1 lžička celého kmínu,1 lžička drceného kmínu , 1/2 kostky kvasnic /21g/

Postup přípravy

Těsto si necháme vypracovat v domácí pekárně ,suroviny podle pořadí,kvasnice rozdrobíme nahoru .A dál postupujeme podle fotografií.
Už dopředu reaguju na všechny rýpalky......recept není můj ,kdysy jsem si ho někde opsala,nepíšu si do sešitu i od koho,doposud jsem ho roky pekla jen v DP. Způsob překládání a pečení mně došel od kamarádky mejlem, myslím,že to není ani žádná novinka...... Tolik na vysvětlení a ušetření nervů nás všech . Dobrou chuť !

S těstem pracuju s navlhčenýma rukama.Po nakynutí přendáme na pomoučený vál a roztáhneme na placku.

Nechávám nakynout i hodinku...

Překládáme jedna strana...

...druhá....

...a ještě vrch a spodek,uděláme "balíček" .

Vložíme do předehřáté mísy vytřené sádlem a zadělané víkem pečeme při 220C asi 35min.....

...po této době odkryjeme víko a pečeme do zezlátnutí ...asi 20min.

Dobrou chuť !

Mouky ....prostřední prodávají v Kauflandu .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

relikvie 27. 3. 2022, 17:02
kde bych koupila chlebovy mouky
Ivuska62 13. 10. 2021, 7:52
Vyzkoušela jsem hodně receptů na chleba a teď je rozhodnuto, už budu péct jen ten od Vás. Je opravdu výborný (clamp) (Y). Moc děkuji za recept a všem ho doporučuji. (Y) |:o) (F)
Lucka Nec 27. 3. 2021, 19:06
Děkuji za recept. Chléb je vynikající. Chutnal manželovi i dětem. Dnes jsem zkusila misto droždí dát sušený kvásek z obchodu. Rozhodně doporučuji recept vyzkoušet. (Y)
Jitaku 20. 10. 2020, 14:23
(Y)vyzkouším, děkuji (F)
PetikH2O 19. 10. 2020, 12:10
Chleba je opravdu vybornej (Y)
Zrušený účet 22. 4. 2019, 7:44
Nejlepší chlebík (F) děkuji za recept.
Verča-Berda 17. 3. 2020, 16:50
@ Moc děkuji
Plocka 9. 7. 2018, 14:28
|:o)supech chlebík (clamp)
Verča-Berda 22. 7. 2018, 19:04
@Plocka Moc moc děkuji (L)
neposeda 1. 5. 2017, 12:49
Dnes jsem pekla.Naprosto skvělý recept. Jednoduchý, rychlý , zvládne to i ten,kdo nikdy nepekl. Křupavá kůrčička , uvnitř vláčný.No super. Díky za recept, dávám si ho do oblíbených. (Y) ,-)
Verča-Berda 21. 5. 2017, 20:50
@neposeda Ivi moc děkuji za krásný komentář (L) Jsem ráda, že jste tak spokojená (hello)
anaba 12. 9. 2016, 8:00
je výborný (Y)
Verča-Berda 14. 9. 2016, 7:19
@anaba Děkuji (L)
Podřipská manufaktura 12. 9. 2016, 7:35
Moc chválím chleba, včera večer jsem na tento recept dostala odkaz od kamarádky a chleba je skutečně super. Malinko jsem si upravila mouky dle aktuálního stavu doma, ale byl dokonalý. Kůrka křupavá a vnitřek měkoučký, nemazlavý... (F) (clamp)
Verča-Berda 14. 9. 2016, 7:18
@Podřipská manufaktur Děkuji za krásný komentář (L)
novackova 26. 1. 2016, 17:08
(Y) (Y) (Y) (F)
Verča-Berda 31. 1. 2016, 19:56
@novackova (L)
Mata3636 26. 1. 2016, 15:14
krásny chlebík
Verča-Berda 31. 1. 2016, 19:56
@Mata3636 Děkuji (L)
srneckova 26. 1. 2016, 14:01
(Y) (Y) (Y) (Y)
Verča-Berda 31. 1. 2016, 19:56
@srneckova (L)
mi-ky 26. 1. 2016, 12:37
Mohu se zeptat, jaký máte obsah té zapékací mísy? Děkuji :-$ (F)
Verča-Berda 31. 1. 2016, 19:56
@mi-ky Jani omlouvám se, že píšu pozdě.....obsah nevím, není to nikde psané, ale je 28cm dlouhá, široká 19cm . (L)
Lucikanass 18. 1. 2015, 10:40
(Y)
Verča-Berda 18. 1. 2015, 17:52
@Lucikanass (L) Taky se na něj chystám :-)
babkamt 28. 11. 2014, 19:50
(Y) (Y) (Y)
Verča-Berda 28. 11. 2014, 20:46
@babkamt (L) (F)
kittyshop 18. 11. 2014, 18:13
O víkendu jsem poprvé pekla a rodina hooodně chválila. Nejlepší chleba, co jsem kdy pekla. Je výborný. Děkuji za recept.
Verča-Berda 23. 11. 2014, 17:52
@kittyshop Zuzanko to mě moc těší (L)
kittyshop 28. 11. 2014, 17:35
@Verča-Berda A trošku jsem si to upravila, mouku na domácí chléb jsem nahradila celozrnou :-).
Verča-Berda 28. 11. 2014, 20:45
@kittyshop Aa ? Dobrý *-) To musím zkusit (Y)
Toros 8. 6. 2014, 18:40
Už se peče, tak jsem zvědavá. Je to můj druhý chleba v životě, ten první zbaštily labutě :-), jsem zvědavá. Děkuji za recept.
Verča-Berda 8. 6. 2014, 20:30
@Toros Jani tak jak dopadl ? Věřím, že už po něm nezbyla ani kůrka (Y) ....jen doufám,že jste dnes nebyli krmit kačeny ,-)
asd 28. 4. 2014, 10:48
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli se nechává kynout těch 12hodin. A bude rozdíl když použiju jen žitnou mouku. Moc děkuji Lucie
Verča-Berda 30. 4. 2014, 18:15
@asd Dobrý den Luci (F) ,omlouvám se za pozdní odpověď . Jak jste přišla na kynutí 12 hod *-) ? Nn, jen tak,jak je psané v receptu. Z žitné mouky si myslím,že bude dost hutný, ale nezkoušela jsem,tak nemůžu v tomhle poradit. (L)
HlavaXXII 5. 1. 2014, 20:15
Dobrý večer,lze ho upéci i v DP?Jestli ano tak mám nejdříve nechat jen těsto vykynout vytáhnout přeložit a pak ho znovu dát do pekárny nebo ho tam nechat od začátku do konce :) Děkuji Helča
Verča-Berda 6. 1. 2014, 20:26
@HlavaXXII Dobrý večer Heli,omlouvám se,nevšimla jsem si. Určitě lze péct i v dom.pekárně - základní program, velikost střední, kůrku já dávám tmavou . Nic nevytahovat ani nepřekládat (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie