(recept
si oblíbilo 166 návštěvníků)
Křupavý chleba / jde to i bez kvásku :-) - S POSTUPEM
Potřebné ingredience
375ml vlažné vody, 1/2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 100g žitné chlebové mouky tmavé ,50 g mouky na domácí chléb, 375g hl.mouky, 1 lžička celého kmínu,1 lžička drceného kmínu , 1/2 kostky kvasnic /21g/
Postup přípravy
Těsto si necháme vypracovat v domácí pekárně ,suroviny podle pořadí,kvasnice rozdrobíme nahoru .A dál postupujeme podle fotografií.
Už dopředu reaguju na všechny rýpalky......recept není můj ,kdysy jsem si ho někde opsala,nepíšu si do sešitu i od koho,doposud jsem ho roky pekla jen v DP. Způsob překládání a pečení mně došel od kamarádky mejlem, myslím,že to není ani žádná novinka...... Tolik na vysvětlení a ušetření nervů nás všech . Dobrou chuť !
Už dopředu reaguju na všechny rýpalky......recept není můj ,kdysy jsem si ho někde opsala,nepíšu si do sešitu i od koho,doposud jsem ho roky pekla jen v DP. Způsob překládání a pečení mně došel od kamarádky mejlem, myslím,že to není ani žádná novinka...... Tolik na vysvětlení a ušetření nervů nás všech . Dobrou chuť !
S těstem pracuju s navlhčenýma rukama.Po nakynutí přendáme na pomoučený vál a roztáhneme na placku.
Nechávám nakynout i hodinku...
Překládáme jedna strana...
...druhá....
...a ještě vrch a spodek,uděláme "balíček" .
Vložíme do předehřáté mísy vytřené sádlem a zadělané víkem pečeme při 220C asi 35min.....
...po této době odkryjeme víko a pečeme do zezlátnutí ...asi 20min.
Dobrou chuť !
Mouky ....prostřední prodávají v Kauflandu .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
relikvie
(upraveno)
27. 3. 2022, 17:02
kde bych koupila chlebovy mouky
nahlásit
Ivuska62
(upraveno)
13. 10. 2021, 7:52
Vyzkoušela jsem hodně receptů na chleba a teď je rozhodnuto, už budu péct jen ten od Vás. Je opravdu výborný . Moc děkuji za recept a všem ho doporučuji.
nahlásit
Lucka Nec
(upraveno)
27. 3. 2021, 19:06
Děkuji za recept. Chléb je vynikající. Chutnal manželovi i dětem. Dnes jsem zkusila misto droždí dát sušený kvásek z obchodu. Rozhodně doporučuji recept vyzkoušet.
nahlásit
Jitaku
(upraveno)
20. 10. 2020, 14:23
vyzkouším, děkuji
nahlásit
PetikH2O
(upraveno)
19. 10. 2020, 12:10
Chleba je opravdu vybornej
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
22. 4. 2019, 7:44
Nejlepší chlebík děkuji za recept.
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
17. 3. 2020, 16:50
@
Moc děkuji
nahlásit
Plocka
(upraveno)
9. 7. 2018, 14:28
supech chlebík
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
22. 7. 2018, 19:04
@Plocka
Moc moc děkuji
nahlásit
neposeda
(upraveno)
1. 5. 2017, 12:49
Dnes jsem pekla.Naprosto skvělý recept. Jednoduchý, rychlý , zvládne to i ten,kdo nikdy nepekl. Křupavá kůrčička , uvnitř vláčný.No super. Díky za recept, dávám si ho do oblíbených.
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
21. 5. 2017, 20:50
@neposeda
Ivi moc děkuji za krásný komentář Jsem ráda, že jste tak spokojená
nahlásit
anaba
(upraveno)
12. 9. 2016, 8:00
je výborný
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
14. 9. 2016, 7:19
@anaba
Děkuji
nahlásit
Podřipská manufaktura
(upraveno)
12. 9. 2016, 7:35
Moc chválím chleba, včera večer jsem na tento recept dostala odkaz od kamarádky a chleba je skutečně super. Malinko jsem si upravila mouky dle aktuálního stavu doma, ale byl dokonalý. Kůrka křupavá a vnitřek měkoučký, nemazlavý...
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
14. 9. 2016, 7:18
@Podřipská manufaktur
Děkuji za krásný komentář
nahlásit
novackova
(upraveno)
26. 1. 2016, 17:08
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
31. 1. 2016, 19:56
@novackova
nahlásit
Mata3636
(upraveno)
26. 1. 2016, 15:14
krásny chlebík
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
31. 1. 2016, 19:56
@Mata3636
Děkuji
nahlásit
srneckova
(upraveno)
26. 1. 2016, 14:01
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
31. 1. 2016, 19:56
@srneckova
nahlásit
mi-ky
(upraveno)
26. 1. 2016, 12:37
Mohu se zeptat, jaký máte obsah té zapékací mísy? Děkuji
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
31. 1. 2016, 19:56
@mi-ky
Jani omlouvám se, že píšu pozdě.....obsah nevím, není to nikde psané, ale je 28cm dlouhá, široká 19cm .
nahlásit
Lucikanass
(upraveno)
18. 1. 2015, 10:40
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
18. 1. 2015, 17:52
@Lucikanass
Taky se na něj chystám
nahlásit
babkamt
(upraveno)
28. 11. 2014, 19:50
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
28. 11. 2014, 20:46
@babkamt
nahlásit
kittyshop
(upraveno)
18. 11. 2014, 18:13
O víkendu jsem poprvé pekla a rodina hooodně chválila. Nejlepší chleba, co jsem kdy pekla. Je výborný. Děkuji za recept.
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
23. 11. 2014, 17:52
@kittyshop
Zuzanko to mě moc těší
nahlásit
kittyshop
(upraveno)
28. 11. 2014, 17:35
@Verča-Berda
A trošku jsem si to upravila, mouku na domácí chléb jsem nahradila celozrnou .
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
28. 11. 2014, 20:45
@kittyshop
Aa ? Dobrý To musím zkusit
nahlásit
Toros
(upraveno)
8. 6. 2014, 18:40
Už se peče, tak jsem zvědavá. Je to můj druhý chleba v životě, ten první zbaštily labutě , jsem zvědavá. Děkuji za recept.
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
8. 6. 2014, 20:30
@Toros
Jani tak jak dopadl ? Věřím, že už po něm nezbyla ani kůrka ....jen doufám,že jste dnes nebyli krmit kačeny
nahlásit
asd
(upraveno)
28. 4. 2014, 10:48
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli se nechává kynout těch 12hodin. A bude rozdíl když použiju jen žitnou mouku. Moc děkuji Lucie
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
30. 4. 2014, 18:15
@asd
Dobrý den Luci ,omlouvám se za pozdní odpověď . Jak jste přišla na kynutí 12 hod ? Nn, jen tak,jak je psané v receptu. Z žitné mouky si myslím,že bude dost hutný, ale nezkoušela jsem,tak nemůžu v tomhle poradit.
nahlásit
HlavaXXII
(upraveno)
5. 1. 2014, 20:15
Dobrý večer,lze ho upéci i v DP?Jestli ano tak mám nejdříve nechat jen těsto vykynout vytáhnout přeložit a pak ho znovu dát do pekárny nebo ho tam nechat od začátku do konce Děkuji Helča
nahlásit
Verča-Berda
(upraveno)
6. 1. 2014, 20:26
@HlavaXXII
Dobrý večer Heli,omlouvám se,nevšimla jsem si. Určitě lze péct i v dom.pekárně - základní program, velikost střední, kůrku já dávám tmavou . Nic nevytahovat ani nepřekládat
nahlásit