Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

JAHODOVÝ SIRUP

0.0
JAHODOVÝ SIRUP

Postup přípravy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

jahody ,kyselina citronová(5 g na 1kg jahod),cukr,popř.něco proti kvašení(kyselina sorbová),voda. Na 1kg ovoce 1l vody

POSTUP PŘÍPRAVY(ze 2 kg jahod)

2kg jahod rozmačkat,přelít vařící vodou a přidat 10g kys.citronové a nechat 24 hodin odstát.Poté přecedit a na 2 litry šťávy dát 2kg cukru a za občasného míchání zahřát na 80 °C( SBÍRAT PĚNU !).Pro delší uchování a jistotu před zkažením přidám přípravek proti kvašení-kyselinu sorbovou(návod na obale),ještě teplé do lahví.
dále se už NESTERILIZUJE

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie