(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
JAHODOVÝ SIRUP
Postup přípravy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
jahody ,kyselina citronová(5 g na 1kg jahod),cukr,popř.něco proti kvašení(kyselina sorbová),voda. Na 1kg ovoce 1l vody
POSTUP PŘÍPRAVY(ze 2 kg jahod)
2kg jahod rozmačkat,přelít vařící vodou a přidat 10g kys.citronové a nechat 24 hodin odstát.Poté přecedit a na 2 litry šťávy dát 2kg cukru a za občasného míchání zahřát na 80 °C( SBÍRAT PĚNU !).Pro delší uchování a jistotu před zkažením přidám přípravek proti kvašení-kyselinu sorbovou(návod na obale),ještě teplé do lahví.
dále se už NESTERILIZUJE
jahody ,kyselina citronová(5 g na 1kg jahod),cukr,popř.něco proti kvašení(kyselina sorbová),voda. Na 1kg ovoce 1l vody
POSTUP PŘÍPRAVY(ze 2 kg jahod)
2kg jahod rozmačkat,přelít vařící vodou a přidat 10g kys.citronové a nechat 24 hodin odstát.Poté přecedit a na 2 litry šťávy dát 2kg cukru a za občasného míchání zahřát na 80 °C( SBÍRAT PĚNU !).Pro delší uchování a jistotu před zkažením přidám přípravek proti kvašení-kyselinu sorbovou(návod na obale),ještě teplé do lahví.
dále se už NESTERILIZUJE
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé