Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

**Můj recept na výborný zeleninový bezmasý gulášek**bezlepkový :-)))))

0.0
**Můj recept na výborný zeleninový bezmasý gulášek**bezlepkový :-)))))

Potřebné ingredience

**RECEPT MĚ NAPADL VE CHVÍLI,KDY MĚ DOCHÁZELA FANTAZIE CO UVAŘIT A V LEDNICI JSEM MĚLA POUZE ČERSTVOU ZELENINU...........ZRODIL SE TENTO NÁPAD, JE TO TROŠKU INSPIROVANÉ CHORVATSKOU KUCHYNÍ.........VYZKOUŠEJTE** Potřebné suroviny: *zeleninu,kterou máte zrovna doma k dispozici (karotka, cuketka, lilek, kedluben, paprika, rajčata, brambory)* *velká cibule* *stroužek česneku* *olivový,nebo slunečnicový olej* *kukuřičná hl.mouka na zahuštění (může být i obyč.hl.mouka,ale gulášek pak nemá tak pěknou barvu a nebude bezlepkový* *sůl* *vegeta bez glutamanu* *čerstvě namletý pepř v mlýnku* *2 kuličky nového koření, bobkový list* *smetana na šlehání,nebo na vaření (cca půl hrnečku)* *trošku hnědého cukru,nebo kvalitní kečup na doslazení* *mletá červená paprika* *čerstvá petrželka ze zahrádky*chleba, bagetky k podávání**

Postup přípravy

Postup:
*Libovolné množství a druhy zeleniny (dle počtu strávníků) nakrájíme na kostičky,nebo na proužky raději tenčí....kromě lilku, ten nakrájíme na kolečka a necháme chvíli posolený vypotit na talířku.* Potom osušíme ubrouskem a nakrájíme na proužky.*Pokud Vám chybí některá zelenina,nevadí, použijeme tu,co máme, samozřejmě čím víc druhů zeleniny,tím lepší chuť.*Na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme lilek, chvíli osmahneme, pak přidáme zbylé druhy zeleniny (kromě rajčat, ta až naposledy-pustí tekutinu).*Přidáme koření, které se hezky rozvoní,když ho chvíli osmahneme se zeleninou,pak mletou papriku dle chuti (cca 2 lžičky) a ihned zalejeme vodou tak,aby zelenina byla ponořená (pokud chceme více šťávy,dáme více vody,ale ne příliš).*Pokud by se paprika déle smažila,tak Vám zhořkne.*Osolíme a vaříme do změknutí.*
*Mouku (hustota dle potřeby,ale kukuřičná mouka nezahušťuje tolik,jako hladká bílá) smícháme se smetanou a vymícháme do hladka, přidáme vegetu bez glutamanu, popřípadě trošku hnědého cukru,nebo kečupu a přidáme do guláše.*Necháme přejít varem do zhoustnutí.*Pokud je guláš stále moc řídký, přidáme ještě trošku mouky se smetanou.*Dochutíme případně solí, vegetou,nebo cukrem (kečupem), přidáme čertvě namletý pepř, najemno nakrájenou čerstvou petrželku, rozdrcený česnek a ještě krátce povaříme.*Ke guláši přikusujeme pečivo dle libovolného výběru,nebo jíme jen tak samotné.*

**Je to velice lehké a dobré jídlo v horkých letních dnech,kdy jsou všechny druhy zeleniny lehce dostupné a čerstvé**

**TIP: Kdo chce,může ještě jídlo na talíři posypat nahrubo nastrouhaným sýrem (např.goudou), v této kombinaci je to vynikající**

:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie