Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Koprová omáčka

0.0
Koprová omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: Suroviny: lžíce másla , 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, 2 dl mléka, 2 - 2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, ocet, cukr

Postup přípravy

Postup

Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo,které mužete nakrájet na jemno a dát do omáčky Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie