české buchty

Potřebné ingredience
Těsto: Polohrubá mouka 500 g Droždí 30 g Cukr 80 g Vanilkový cukr 1 balení Mléko 1/4 l Žloutek 2 ks Máslo 120 g Citronová kůra Sůl 1 špetka Tuk na vymazání Maková náplň: Mák mletý 100 g Mléko 1/4 l Rum Skořice Vanilkový cukr 1 balení Moučkový cukr Tvarohová náplň: Tvaroh 1 kostka Vejce 1 ks Citronová kůra Vanilkový cukr 1 balení Moučkový cukr Vanilkový pudink Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní. Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






