(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Těstoviny s chřestem
Potřebné ingredience
1 svazek čerstvého mladého chřestu (cca 300 – 400 g) 400 g těstovin 25 g másla 200 ml smetany ke šlehání 30 ml suchého bílého vína 90 – 115 g čerstvě nastrouhaného parmazánu 30 ml směsi nakrájených čerstvých bylinek jako např. bazalka, petržel, kerblík, majoránka a oregáno sůl mletý černý pepř
Postup přípravy
1. Odkrojíme a odstraníme dřevnaté konce chřestu. Chřest šikmo nakrájíme na kousky/také nemusíte, jak kdo má rád
2. Spaříme kousky chřestu ve vroucí osolené vodě 2 min., špičky pouze 1 min.. Poté chřest ihned slijeme, opláchneme studenou vodou a dáme stranou.
3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
4. Mezitím ve středně velké hluboké pánvi smícháme máslo a smetanu, podle chuti osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme několik minut při mírné teplotě až omáčka zhoustne.
5. Pak přidáme chřest, víno a asi polovinu nastrouhaného parmazánu. Ochutnáme a dochutíme, ohříváme při mírné teplotě.
6. Hotové těstoviny slijeme a přeložíme do předehřáté mísy. Zalijme je omáčkou, posypeme čerstvými bylinkami a důkladně promícháme. Ihned podáváme, posypané zbývajícím parmazánem.
2. Spaříme kousky chřestu ve vroucí osolené vodě 2 min., špičky pouze 1 min.. Poté chřest ihned slijeme, opláchneme studenou vodou a dáme stranou.
3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
4. Mezitím ve středně velké hluboké pánvi smícháme máslo a smetanu, podle chuti osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme několik minut při mírné teplotě až omáčka zhoustne.
5. Pak přidáme chřest, víno a asi polovinu nastrouhaného parmazánu. Ochutnáme a dochutíme, ohříváme při mírné teplotě.
6. Hotové těstoviny slijeme a přeložíme do předehřáté mísy. Zalijme je omáčkou, posypeme čerstvými bylinkami a důkladně promícháme. Ihned podáváme, posypané zbývajícím parmazánem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimicek
(upraveno)
17. 5. 2020, 0:40