Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Lilek po řimsku" rychle chutne levne

0.0
Lilek po řimsku" rychle chutne levne

Potřebné ingredience

cca 2mensi lilky,plechovku rajcat pelati"cibule,pepr sul,oliv olej,2mensi mozzarelly,listky bazalky,syr gran moravia nebo grana padano nebo parmiggiano reggiano-gran moravia

Postup přípravy

Nejdrive si omyte a na platky nakrajene lilky dame vypotit (aby nebyly cerne..)na 15minut ponorime do slane vody(hodne slane)
Mezitim si pripravime omacku:na oliv oleji osmahneme cibuli na kousky nakrajenou,pridame rajcata,sul,bazalku,cerstvou asi 3listky,podle chuti pepr dusime na mirnem ohni 10min...
Pltaky lilku vyndame z vody a opeceme po obou stranach na oleji do zmeknuti,muzeme i na suche neprilnave panvi......skladame je do pekace pokapaneho oliv.olejem
udelame si jednu vrstvu na ni nalijeme omacku z rajcat pridame mozzarellu na platku nakrajenou a nakonec nastrouhame hodne syru grana padano,gran moravia nebo parmiggiano reggiano...vrstvu lilku a omacky s mozzarellou muzeme udelat i nekolikrat....dame zapect do trouby na cca 20-30min na 180-200C

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pavlinka+jiříček 1. 6. 2014, 10:57
(Y) Vynikající,děkuji (L)
fifinek 6. 6. 2013, 11:15
Lilek máme doma moc rádi, určitě vyzkouším. Vypadá dost jedle (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie