Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 68 návštěvníků)

FANTASTICKÉ MALINOVÉ TIRAMISU!!!

0.0
FANTASTICKÉ MALINOVÉ TIRAMISU!!!

Potřebné ingredience

Také se už těšíte na sluníčko, teplo a pořádné léto? Zatím jsme si ho moc neužili, tak nabízím alespoň recept na lahodné letní malinové tiramisu. Ať krásně klouže do bříšek!!! Potřebujeme: 4 lžíce rumu, 300 g malin, 1 balíček vanilkového cukru, 60 ks dlouhých cukrářských piškotů, 400 g mascarpone,  štávu z půlky citrónu, 400 ml smetany ke šlehání, 100 g cukru moučka

Postup přípravy

150 g malin rozmixujeme.
Smetanu našleháme a přidáme do ní vanilku, cukr, malinové pyré a citronovou šťávu. Promícháme a po lžících přidáváme mascarpone.
Zbytky malinových kousků přidáme do mascarponového dochuceného krému.
Rum smícháme s kávou, do které namáčíme na rychlo piškoty.
Namočené piškoty ukládáme vedle sebe do skleněné mísy a jakmile je celé dno přikryté piškoty, naneseme připravený krém. Na krém nanášíme opět piškoty namáčené do rumové kávy. Postupujeme stejným způsobem do vyčerpání surovin.
Malinové tiramisu uložíme na 2 hodiny do lednice a vytáhneme 10 minut před podáváním. Malinové tiramisu podáváme posypané kakaem jako dezert. Můžeme dozdobit celými malinami.

V této podobě je tiramisu nevhodné pro děti, protože obsahuje rum a kávu. Pokud chceme udělat dětský dezertík, vynecháme kávu a rum, místo toho piškoty namáčíme v mléce, nebo ve šťávě z čerstvých pomerančů.

Všem mlsným jazýčkům přejeme dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

VkokoskaV 7. 6. 2015, 11:23
Kristýnko, moc děkuji za recept. (Y) I (X) (X) si dávali do nosu, výborné letní osvěžení ke (C) :-). Určitě jsem nedělala naposled. (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie