(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Lilek plněný masovou směsí

Potřebné ingredience
Lilek (baklažán) pro 4 lidi 2 menší mladé lilky, 300g mletého masa-hovězí nebo směs hovězího a vepřového, 1 houska, mléko, olej, máslo, strouhanka, 1 červená nebo zelená paprika, sůl, pepř, 2 cibule, 2 stroužky česneku, petrželová nať.
Postup přípravy
Umyté lilky podélně rozkrojíme, zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut stát. Pak slijeme vodu, lilky vydlabeme, osolíme s chvíli necháme, pak osušíme, naplníme masovou směsí, posypeme strouhankou (lehce) pokapeme máslem (cca 2 čl stačí) a dáme péct, peču bez poklice přibližně při 180 st. zhruba 35-40 minut. Podlívat není třeba, pustí to trošku šťávu a tuk.
Náplň: housku pokrájíme na plátky, pokapeme mlékem, později rozmělníme, smícháme s mletým masem, osmaženými drobně pokrájenými cibulemi, česnekem, solí, pepřem, na drobno pokrájenou vydlabanou dužninou z lilků (kromě části se semínky, tu vyhodím) nasekanou petrželovou natí a paprikou na kostičky.
Náplň: housku pokrájíme na plátky, pokapeme mlékem, později rozmělníme, smícháme s mletým masem, osmaženými drobně pokrájenými cibulemi, česnekem, solí, pepřem, na drobno pokrájenou vydlabanou dužninou z lilků (kromě části se semínky, tu vyhodím) nasekanou petrželovou natí a paprikou na kostičky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Maartina B.
(upraveno)
1. 5. 2014, 19:01
Děkuji za recept, je luxusní

nahlásit

peggybundova
(upraveno)
2. 5. 2014, 10:07
@Maartina B.
Super, to jsem ráda

nahlásit