(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
HRACHOVÁ KAŠE
Potřebné ingredience
400 g suchého hrachu (žlutý nebo zelený), 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, mletý pepř, majoránka, 1-2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, olej nebo sádlo, 5 stroužků česneku, sůl
Postup přípravy
Hrách přebereme, propereme a necháme zalitý vodou stát přes noc.
Druhý den přidáme do hrnce bobkový list, nové koření a uvaříme hrách doměkka.
Na pánvi na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, přisypeme mouku a usmažíme růžovou cibulovou jíšku.
Z hrnce vybereme koření, okořeníme pepřem a majoránkou, osolíme, přidáme jíšku, promícháme a všechno společně ještě asi 10 minut povaříme. Hustotu můžeme upravit podle potřeby přilitím horké vody nebo vývaru. Do hotové kaše vmícháme rozmačkaný česnek.
Druhý den přidáme do hrnce bobkový list, nové koření a uvaříme hrách doměkka.
Na pánvi na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, přisypeme mouku a usmažíme růžovou cibulovou jíšku.
Z hrnce vybereme koření, okořeníme pepřem a majoránkou, osolíme, přidáme jíšku, promícháme a všechno společně ještě asi 10 minut povaříme. Hustotu můžeme upravit podle potřeby přilitím horké vody nebo vývaru. Do hotové kaše vmícháme rozmačkaný česnek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé