(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
Tvarohová buchta se sněhovou peřinou
![Tvarohová buchta se sněhovou peřinou](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/130524/17/j143398.jpg)
Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta 500g Tvarohová náplň: 500g tvarohu (2 vaničky), 5 žloutků, 200g mletého cukru, 2 vanilkové pudinky, 50ml oleje, 500ml studeného mléka Sněhová peřina: 5 bílků, 2 lžíce krystalového cukru
Postup přípravy
Rozválíme balíček listového těsta na velikost plechu + výška okrajů. Těsto přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Připravíme si náplň: smícháme tvaroh, žloutky, pudinky, olej, mléko, cukr. Tuto řídkou směs nalijeme na listové těsto, těsto z boků můžeme položit na náplň, pokud nedrží na bocích plechu. Pečeme na 180 stupňů asi 35 min. Ušleháme bílky s cukrem a namažeme na rozpečenou buchtu a pečeme ještě asi 10-12 min. Není potřeba cukrovat. Buchta je u nás oblíbená, rychlá a moc dobrá.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/130524/17/k186124.jpg)
Rozválené těsto přeneseme na plech a vytáhneme i do boků.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/130524/17/k186125.jpg)
Nalijeme tvarohovou směs a pečeme.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/130524/17/k186126.jpg)
Potřeme sněhem z bílků a cukru a ještě dopečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KattyV
(upraveno)
26. 7. 2015, 18:46
Dnes jsem Váš koláč vyzkoušela. Je výborný,
všem chutná. Děkuji za bezva recept.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
avlez
(upraveno)
14. 3. 2015, 17:47
Dneska jsem pekla. Chuťově dobrá, ale sníh na koláči mi nepěkně zgumovatěl. Čímpak to je? Tuším, že by měl být pevný a křupavý. Neměla by se náhodou snížit teplota pouze na sušení, když tam moučník dám s tím sněhem? Protože sníh se přeci nepeče, ale suší na nízkou teplotu...Prosím, kdo máte zkušenost, písněte jaký jste měli ten sníh vy
Díky!
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090313/18/b109495-1236965292.jpg)
baluni
(upraveno)
17. 3. 2015, 6:55
@avlez
Já ho mám vždy nadýchaný, gumový není, ale ani křupavý. Nemyslím, že by měl být na tomto moučníku křupavý
, spíš na pusinkách apod. Teplotu bych nesnižovala, aby se neusušila celá buchta, ale nezkoušela jsem, nám chutná tato verze.
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130621/16/b939-1371826711.jpg)
medúza
(upraveno)
11. 1. 2015, 18:02
Jitko, moc děkuji za recept!
Právě jsem buchtu upekla a je vynikající
Máme rádi tvarohové, ale měla jsem pocit, že peču pořád stejné. Tak jsem hledala něco nového.. a našla!!! Fakt má parádní chuť a je jednoduchá . Ještě jednou moc dík .
V.
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090313/18/b109495-1236965292.jpg)
baluni
(upraveno)
12. 1. 2015, 12:01
@medúza
Děkuji za zprávu a jsem ráda, že chutnala
Mějte se. J.
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
Vlr.Buckova
(upraveno)
30. 11. 2013, 11:32
super díky
kolenatý
(upraveno)
27. 5. 2013, 11:57
. Buchta je rychlá a výsledek je VYNIKAJÍCÍ. Vlasta
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090313/18/b109495-1236965292.jpg)
baluni
(upraveno)
27. 5. 2013, 20:32
@kolenatý
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)