(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Dort Jadran
Potřebné ingredience
Korpus - 2 lžíce mouky Jizerka, 1 lžíce polohrubé kukuřičné mouky, 3 lžíce cukru moučka, 3 vejce /// Nádivka - 150g mletých vlašských ořechů, 150 ml mléka, 150 g změklého másla, 3 lžíce cukru moučka /// Ozdobení - šlehačka, nugátová pochoutka
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem ušleháme ručním mixérem do pevné pěny, poté jemně zamícháme mouku a vzniklé těsto pečeme cca 10 min. v dortové formě o průměru 24 cm na 170 stupňů Celsia v předem vyhřáté troubě. Mleté ořechy s cukrem a mlékem rozmícháme v hrnci a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Do úplně vychladlé směsi přidáme máslo a rozmixujeme. Nádivku rozetřeme na vychladlý korpus. Vyšleháme šlehačku, rozetřeme na nádivku a posypeme jemně nastrouhanou nugátovou pochoutkou. Dobrou chuť! :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé