Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Závitky v zelí se šťouchaným bramborem

0.0
Závitky v zelí se šťouchaným bramborem

Potřebné ingredience

Pro 6 osob: 1kg vepřové kýty,1 sklenice kysaného zelí,150 g libové anglické slaniny(plátky),150g sádla,50g hl.mouky,sůl,pepř,6 cibulí Na brambory:1 kg brambor,2 lžíce másla,svazek jarní cibulky

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 160°C.Maso nakrájíme na plátky,mírně naklepeme,osolíme,opepříme,poklademe plátky anglické slaniny a na každý dáme trochu scezeného zelí-zabalíme jako ptáčka(spíchneme párátkem nebo svážeme nití).Naskládáme je do pekáčku -mírně podlijeme vodou a pečeme asi 45 minut.Na 100g sádla opečeme nakrájené cibule-do červena.Pak přidáme výpek ze závitků,zbytek zelí a zalijeme vývarem(asi 300ml) a zelí vaříme zhruba 5 minut.Na zbytku sádla (50g)zpěníme mouku-a umícháme růžovou jíšku-tím zahustíme zelí a společně vaříme ještě asi 10 minut.Zelí ještě trochu osolíme.Pak do něj dáme závitky a necháme společně asi 3 minuty vařit-aby se spojily chutě.
Brambory nakrájíme na kostky-uvaříme osolené, do měkka slijeme a rozšťoucháme s máslem a nakrájenou jarní cibulkou.
Tento recept jsem dělala podle Apetitu a je naprosto vynikající.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie