Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

JAHODOVÝ DORT S RICOTTOU

0.0
JAHODOVÝ DORT S RICOTTOU

Potřebné ingredience

100g piškotů dětských 2 zarovnané PL hladké mouky 1 zarovnaná KL Kypřícího prášku do pečiva 110g cukru 3 vejce 100g mletých oříšků Na náplň: 4 plátky želatiny v plátcích nastrouhaná kůra a šťáva z jedné limetky 400g čerstvých jahod 500g ricotty nebo mascarpone 100g moučkového cukru Na ozdobení: 100g čerstvých jahod

Postup přípravy

1.Piškoty rozemeleme,smícháme s moukou,kypřícím práškem,cukrem.Přidáme vejce a mleté oříšky.Vše zamícháme.
2.Těsto naplníme do vymazané dortové formy a uhladíme.
3.Pečeme:
elektrická trouba:180 *C (předehřátá)
horkovzdušná trouba:160*C (předehřátá)
plynová trouba 2-3 stupeň (předehřátá)
Doba pečení asi 25 minut
4.Dort necháme chvilku vychladnout ve formě,poté jej z formy uvolníme a necháme zcela vychladnout.Na korpus nasadíme očištěný okraj dortové formy.
5.Na náplň necháme želatinu nabobtnat ve studené vodě podle návodu na obale.Limetku omyjeme v horké vodě a osušíme.Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu,kterou zahřejeme v malém hrnci(nevaříme).Vy mačkanou želatinu rozpustíme v limetkové šťávě a necháme mírně zchladnout.
6.Jahody umyjeme,osušíme a nakrájíme na malé kousky.Ricottu nebo mascarpone,moučkový cukr a limetkovou kůru dobře rozmícháme.Vmícháme želatinu a jahody.Jahodovou směs naneseme na dort a uhladíme.Dort dáme na 2 hodiny do ledničky,Poté odstraníme okraj formy.
7.Na ozdobení umyjeme jahody,osušíme a nakrájíme na půlky.dort jahodami ozdobíme.

rozkrojený dort

servírovaný dort

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie