(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience
150 g žampionů (1 větší plechovka), 1/2 cibule, 1kostka hovězího bujónu, 250ml smetany na vaření, 3 lžíce másla, 3 lžíce hl.mouky, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra, 0,75 ml vody, Podravka na dochucení
Postup přípravy
Na drobno nakrájenou cibuli a žampiony vložíme do hrnce a společně osmažíme na másle, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a přilijeme k žampiónům. Necháme projít varem. Přidáme smetanu a tavený sýr a opět necháme povařit. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a přimícháme ji do vroucí žampiónové polévky a asi 2 minuty povaříme. Dochutíme Podravkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

verusskkaa
(upraveno)
2. 7. 2013, 9:29
Výborná polévka minulý týden jsem vařila všem moc chutnala super změna zase uvářím.












nahlásit