(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Jablečná buchta
Potřebné ingredience
45 dkg hladké mouky, 15dkg cukru, 12 dkg tuku (Hera), 1-2 vejce, 1 prášek do pečiva, 6-8 lžic mléka, vanilkový cukr, jablka, oříšky rozinky, skořice.
Postup přípravy
Mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva zadělat na válu s rozměklým tukem, vejci a mlékem. Smíchané těsto rozdělit na dvě části. První část rozmačkáme na vysypaný plech, posypeme troškou strouhanky nebo nastrouhaným piškotem, dáme jablka (já dávám 2 sklenice zavařených nastrouhaných jablek), samozřejmě pokud nejsou, nastrouháme čerstvá jablka. Lepší jsou nějaká kyselejší, buchta je pak chutnější. Na jablka můžeme dát podle chuti nasekané oříšky, rozinky a posypeme skořicí. Jablka posypeme zase trošku strouhankou nebo piškotem a přiklopíme druhou částí těsta, kterou jsme si před tím rozváleli na placku velkou jako forma, v které pečeme.
Při teplotě cca 170 stupňů pečeme cca 45 min.
Buchta je moc dobrá, je u nás hodně oblíbená, tak doufám, že bude chutnat také Vám.
Při teplotě cca 170 stupňů pečeme cca 45 min.
Buchta je moc dobrá, je u nás hodně oblíbená, tak doufám, že bude chutnat také Vám.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé