(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Štrůdl z bramborového těsta
Potřebné ingredience
TĚSTO: 40 dkg hl.mouky, 20 dkg tuku (hera), 15 dkg cukru, 35 dkg strouhaných vařených brambor,1 vejce, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Těsto rozdělíme na polovinu , jednu polovinu rozválíme na plech vyložený pečícím papírem, na to nastrouháme jablka, posypeme skořicovým cukrem, můžeme přidat rozinky, přikryjeme druhou plackou, kterou propíchneme na několika místech vidličkou a potřeme vajíčkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180st do zlatova.
Dobrou chuť!!!
Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180st do zlatova.
Dobrou chuť!!!
x
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KABELKAK
(upraveno)
20. 9. 2015, 12:20
Haní díky za recept. S těstem se krásně pracovalo. Velmi dobrý recept.
krišon
(upraveno)
22. 5. 2013, 9:54
U nás pod názvem jablečné bramborové řezy - jsou křehoučké, výborné, můj muž je miluje i s tvarohem
Hanule19
(upraveno)
22. 5. 2013, 16:40
@krišon
Díky za typ, s tvarohem jsem nedělala, určitě vyzkouším.
chalupnicka
(upraveno)
22. 5. 2013, 9:19
Vypadá výborně-vyzkouším
100ml
(upraveno)
10. 5. 2013, 18:44
moje babicka taky tomu receptu řikala štrudl na placku a to je uz opravdu let a je jedno jak jseto jmenuje hlavne ze je vybornej a to opravdu je,u nas v panelaku ho peče kazda mamča
marky18
(upraveno)
10. 5. 2013, 18:16
Díky za tip
Marci75
(upraveno)
10. 5. 2013, 11:15
Tuhle buchtu znám, pro mě za mě, klidně by to mohl být štrůdl Nikdy jsem ale nedělala. Nejsou v tom cítit ty brambory? Možná bych do těsta přidala vanilku, aby bylo voňavější. Šlo by to?
Hanule19
(upraveno)
10. 5. 2013, 11:34
@Marci75
Brambory tam cítit nejsou, jen je to díky nim takové vláčné. S tou vanilkou nevím, možná by to šlo ale nikdy jsem nezkoušela.
Marci75
(upraveno)
16. 5. 2013, 18:57
@Hanule19
žingi
(upraveno)
10. 5. 2013, 10:27
krásné a musí to být dobré,jen snad nějaká buchta,protože štrůdl se motá
Hanule19
(upraveno)
10. 5. 2013, 10:32
@žingi
Možná máte pravdu, snad by se pro to hodil jiný název, je pravda že jsem o tom nikdy nepřemýšlela, recept mám ještě po své babičce pod názvem štrůdl, tak jsem to tak prostě napsala. Jinak dobré to je ať se to jmenuje tak nebo tak, tedy alespoň nám chutná.
žingi
(upraveno)
10. 5. 2013, 10:57
@Hanule19
ono to tu myslím putuje pod názvem bramborová buchta s jablky nám by chutnalo,u nás se jablečné jí
MILU999
(upraveno)
10. 5. 2013, 9:34
mnam