Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 74 návštěvníků)

OŘECHOVÉ MEDOVNÍČKY

0.0
OŘECHOVÉ MEDOVNÍČKY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 500 g hl. mouky, 200 g moučkového cukru, 2 celá vejce, 200 g másla, 2 lžičky sody, 2 lžíce medu OŘECHOVÁ SMĚS: 120 g másla, 100 g cukru, 2 lžíce medu, 300 g hrubě sekaných ořechů KRÉM: 250 g másla, 1 vanilkový puding, 400 ml mléka, 3 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

Z mouky, cukru, vajec, másla, sody a medu připravíme vláčné těsto. Vyválíme z něj 2 stejné placky a položíme na pečící papír na plechy.
Rozehřejeme máslo s medem a cukrem, odstavíme a vmícháme ořechy. Ořechovou směs rozetřeme na jednu placku a placky upečeme v předehřáté troubě. Jakmile placka malinko zezlátne ihned vyndaváme, pokud budou placky moc tmavé, trvá déle než řezy odvlhnou.
Z mléka a pudingového prášku připravíme puding. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme zchladlý puding.
Upečené a vychladlé placky spojíme krémem, necháme v chladu ztuhnout a krájíme na řezy.
Lépe chutnají až druhý den, kdy krásně odvlhnou.

Dobrou chuť!!!!!!!!

x

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Maris55 28. 7. 2015, 9:38
(clamp) (clamp) (clamp) řezy vypadají úžasně, chtěla bych je zkusit, ale váhám na jak velký plech těsto rozválet - nebo jak velké a vysoké placky mají být? (Y) (Y) (Y)
kopretina123 28. 7. 2015, 11:46
@Maris55 Takové řezy peču již mnoho let. Těsto rozvaluji na klasický velký plech. Ať se podaří.
violina 28. 7. 2015, 9:00
ty ořechy se dávají na obě placky??? nebo jen na jednu a ty tvoří pak ty vrchní část pomooooc
kopretina123 28. 7. 2015, 11:44
@violina Přečíst pořádně recept!!! ,-) Paní píše: Ořechovou směs rozetřeme na jednu placku.... :-$ Je to vidět i na fotografii. Jinak řezy mohu jen doporučit, peču je již mnoho let pod názvem " Nebe v hubě".
tomulinecek 5. 6. 2013, 15:20
také peču,ale s karamelovým pudinkem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Hanule19 6. 6. 2013, 19:58
@tomulinecek to může být také dobré (Y) (Y) (Y), určitě vyzkouším
JanaPas 11. 5. 2013, 20:32
jsou dobré, ale měla jsem jediný problém. Těsto je po upečení křehké, takže mi nešlo přenést na vrstvu s krémem. Ledaže bych to příště upekla o trošku více. Ale dobré jsou.
Hanule19 (upraveno) 12. 5. 2013, 9:39
@JanaPas Také se mi to ze začátku stávalo, ale teď vždy když mi placka zchladne (musí opravdu studená, pak se s ní lépe manipuluje), tak podjedu velikým nožem, aby se odlepila od pečícího papíru a potom vemu i s pečícím papírem a přenesu na krém. Doufám že mi rozumíte, ale ikdyž se vám placka rozlomí, tak je výhoda že když řezy ztuhnou tak to není vidět a na chuti to určitě nic nezmění.
Pája6 11. 5. 2013, 20:18
Teda to nemá chybu (^) (^) upečeno a každý se jen oblizuje (pl) !
chucky 1111 11. 5. 2013, 20:16
Tak ten vyzkouším :-)
tulipanka 11. 5. 2013, 15:51
(Y) (Y) (Y) vyzkouším (clamp)
Žirafka1 11. 5. 2013, 13:18
(Y) :-) Máte je krásné...........děkuji za nápad, vyzkouším |:o) U nás je cokoliv z perníkového těsta vždy hned pryč (pl) (C) (hello)
Hanule19 11. 5. 2013, 19:35
@Žirafka1 Určitě vyzkoušejte, jsou vynikající, u nás se po nich vždy zapráší, jen je na to potřeba dost ořechů, ale stojí za to. (Y)
Žirafka1 11. 5. 2013, 21:31
@Hanule19 (flower) Ořechů mám doma naštěstí v zásobě dost :-$ Jen je musí někdo vyloupat ,-) (L) (hello) Určitě řezy vyzkouším (hello)
darinka30 11. 5. 2013, 12:31
mnam..to je suprove... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Kamis1 11. 5. 2013, 8:39
Tak u nás to známe jako "Nebe v hubě" ,-) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie