Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Italské masové kuličky

0.0
Italské masové kuličky

Potřebné ingredience

1 ks červená paprika 1 ks cibule 2 lžíce strouhaný parmazán 3 stroužky česneku 1 lžička oregana 500 g mleté hovězí maso 60 g strouhanka 1 lžíce olivový olej 1/2 lžičky sušený drcený česnek 500 g rajčatový protlak  mletý pepř 2 ks vejce 8 ks žampiony

Postup přípravy

Vejce rozšleháme, papriku, žampiony a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, parmazán, oregano, sušený česnek a vejce. Směs promícháme a ochutíme černým pepřem. Ze směsi vytvoříme 16 kuliček.

Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky opékáme za stálého obracení asi 10 minut postupně ze všech stran dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve a odložíme.

Do oleje na pánvi vložíme nakrájenou papriku, cibuli a prolisovaný česnek a za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme žampiony a směs smažíme další 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, opečené kuličky vrátíme do omáčky a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.

Podáváme například se špagetami. Recept na italské masové kuličky vystačí pro 6 osob.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie