(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Giuvetsi -řecká kuchyně děkuji slovenské mamince Jolaně
Potřebné ingredience
Ingredience •500 gr jahnacina/telacina na vacsie kocky alebo kurca •2 salky cestovinovej ryze •1 vacsia cibula •2-3 struciky cesnaku •7-8 paradajok alebo paradajkovy pretlak •sol •1/2 KL mlete nove korenie •1/4 KL mlete cierne korenie •skorica mleta podla chuti .. davam celu asi 2 cm •feferonka/stiplava paprika kto rad
Postup přípravy
Úvod
Ludove grecke jedno z najoblubenejsich. Kazdy dom ma ten svoj recept. Lisi sa len podla korenin a podla konzistencie. Najoblubenejsia konzistencia je ako talianske risotto.
Jednoduche, chutne..
Postup
Nakrajame cibulu na drobno. Cenak takisto. Oprazime minutku na oleji (mozno aj olivovom), pridame kurca, sol, koreniny a feferonku/stiplavu papriku a oprazime pod pokrievkou za obcasneho premiesania asi 10–15 minut.
Pridame cestovinovu ryzu a prazime az pokial cestoviny nezozlatnu/dostanu farbu.
Zalejeme rozmixovanymi pradajkami. Ale paradajky nastruhame na struhadle tak ze nam ostane ich slupka v ruke.
Zalejeme 2,5 salkami vody alebo vyvaru. Nechame prevriet a vlozime do rury prikryte dopiect asi hodinku.
Podavame s nadrobenou fetta alebo struhanym Romano syrom.
Dobru chut:)
Poznamka:
Kastrol/ nadobu pouzivame taku co sa da dat aj do rury.
Cestoviny prazit nemusime, niekto ich len primiesa a niekto ich zas oprazi na lyzicke oleja do zlatava v osobitnej nadobe a potom ich prida k masu.
Ludove grecke jedno z najoblubenejsich. Kazdy dom ma ten svoj recept. Lisi sa len podla korenin a podla konzistencie. Najoblubenejsia konzistencia je ako talianske risotto.
Jednoduche, chutne..
Postup
Nakrajame cibulu na drobno. Cenak takisto. Oprazime minutku na oleji (mozno aj olivovom), pridame kurca, sol, koreniny a feferonku/stiplavu papriku a oprazime pod pokrievkou za obcasneho premiesania asi 10–15 minut.
Pridame cestovinovu ryzu a prazime az pokial cestoviny nezozlatnu/dostanu farbu.
Zalejeme rozmixovanymi pradajkami. Ale paradajky nastruhame na struhadle tak ze nam ostane ich slupka v ruke.
Zalejeme 2,5 salkami vody alebo vyvaru. Nechame prevriet a vlozime do rury prikryte dopiect asi hodinku.
Podavame s nadrobenou fetta alebo struhanym Romano syrom.
Dobru chut:)
Poznamka:
Kastrol/ nadobu pouzivame taku co sa da dat aj do rury.
Cestoviny prazit nemusime, niekto ich len primiesa a niekto ich zas oprazi na lyzicke oleja do zlatava v osobitnej nadobe a potom ich prida k masu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé