(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kandovaný zázvor v čokoládě
Potřebné ingredience
20 dkg kořen zázvoru, 20 dkg třtinový cukr, 250ml vody, čokoláda
Postup přípravy
Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Povaříme cca 20 ve vodě, přidáme cukr, ještě necháme provařit a odstavíme, Necháme 24 hodin odležet a druhý den opět 20 min vaříme. Opět necháme odležet do druhého dne a naposledy 20 min povaříme. Pak zázvor vyjmeme a necháme okapat a usušit nejlépe na mřížce pokryté alobalem. Poté namáčíme do rozpuštěné čokolády na vaření. Skladujeme v lednici.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
koblizek63
(upraveno)
1. 9. 2014, 21:49
já tak dělám sirup a zázvor pojídám jen tak,příště zkusím namočit do čokolády,dík