(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Domácí pribináček
Potřebné ingredience
1 smetanu na šlehání 33-40% tuku, jeden tvaroh a cukr. Pak podle libosti něco na dochucení.
Postup přípravy
Používám domácí tvaroh, vyrobený z mléka z mlékomatu, ale klidně může být vaničkový (mám vyzkoušenou i tučnou kysanou smetanu). Ušlehám šlehačku s cukrem podle libosti, jak kdo má rád sladké. Přidám vanilkový cukr (nepoužívám kupovaný, je zbytečně předražený a uměle navoněný.Dělám si domácí - dám do skleničky s víčkem lusk pravé vanilky a zasypu cukrem krupice. Protřepu a ubírám si , kolik potřebuji. Pak jen dosypávám cukr. Vanilku kupuji tak jednou za rok a obměňuji). Voní stejně krásně !! Až je šlehačka skoro tuhá, přidám tvaroh a vyšlehám v pěnu. Rodině chutná takto, ale zkoušela jsem obměnit čerstvými jahodami, malinami, přezrálými meruňkami - ovocem, co má kdo rád. Nebo ochutit medem, marmeládou, džemem,karamelem (uvařeným Salkem).....
Nejraději ho mají holky dvoubarevný - vanilkový a čokoládový a vespod s piškotem :)
Skladuji v kelímcích od jogurtu, přikryté alobalem - vydrží 3dny v lednici.
Nejraději ho mají holky dvoubarevný - vanilkový a čokoládový a vespod s piškotem :)
Skladuji v kelímcích od jogurtu, přikryté alobalem - vydrží 3dny v lednici.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Kamis1
(upraveno)
20. 5. 2013, 5:13
Nedává se tam uvařený vanilkový pudink?

nahlásit

Freny7
(upraveno)
22. 5. 2013, 15:25
@Kamis1
Ano. Mám vyzkoušený i ten z pudinku, ale ta konzistence je taková tuhá, škrobová. Máme raději tento - když se pořádně vyšlehá, je takový pěnový, nadýchaný
F*


nahlásit
1sirka
(upraveno)
19. 5. 2013, 23:53
Dobrý den, v tomto receptu píšete že si děláte také domácí tvaroh. Máte prosím návod jak na to?

nahlásit

Freny7
(upraveno)
22. 5. 2013, 15:36
@1sirka
Dobrý den - ráda
Brávali jste mléko přímo od krávy, ale bohužel už není zdroj. Ale jde to i mléka z mlékomatu. Rozhodně to nejde z trvanlivého mléka
Starší mléko nechám zkysnout . Naleji ho do mísy a když už má tuhou konzistenci, dám tu mísu s mlékem (nejlépe plechovou nebo skleněnou) na hrnec s horkou vodu( né vařit !!!) Začne se oddělovat syrovátka od tvarohu. Nachystám si klasickou bavlněnou plínku nebo plátýnko, obsah mísy pomalu vliji do plínky, svážu rohy , zavěsím na úchytku kuchyňské linky a nechávám vykapat. Syrovátku sbírám a dávám ji do chleba, který si také peču (viz recepty). No a pak jen přendám hotový tvaroh z plínky do misky a dělám z něj vše, co jde - pomazánky, pribináčky, nádivky do buchet, tvarohové knedlíky či noky s ovocem..... F*


nahlásit