Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

DOMÁCÍ LUČINA

0.0
DOMÁCÍ LUČINA

Potřebné ingredience

2 x 500 ml bílého hustého jogurtu, 1x smetana na vaření (cca 200ml)

Postup přípravy

Receptů je tu plno a plno jsem i vyzkoušela, se zakys.smetanou mi to přijde už moc kyselé, se 3 jogurty a 1 smetanou také, takže nakonec zvítězila varianta 2 jogurty a 1 smetana :-)

V míse vše smícháme se lžičkou soli. Dáme si do cedníku utěrku nebo plátko a vlijeme směs. Dáme do vyšší mísy na 24 h odkapat do ledničky. Vyšší mísu proto, aby syrovátka mohla odkapat a směs se v ní nemáčela. Vrch ještě přiklápím talířem nebo pokličkou. Hotovou směs vyklopíme z utěrky do mísy a dochutíme. Týden v ledničce určitě vydrží, takže my si dochucujeme vždy jen tu část, kterou jdeme zrovna jíst, aby se tam nic nemohlo zkazit :-)

Odkapanou syrovátku nevyléváme, ale použijeme ji místo vody do domácího chleba :-) Nemusíme použít hned, syrovátku si slijeme do sklenice. Dělala jsem i po týdnu a bylo to dobré. Chleba je nadýchanější :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

adara 9. 5. 2014, 21:07
(Y) (Y) (Y) Včera jsem umíchala, dnes ráno jsme měli ke snídani a zbytek zmizel k večeři :-) JE TO NAPROSTO FAMÓZNÍ, budu dělat pořád (clamp) (clamp) (clamp)
lubca007 26. 7. 2013, 0:23
(Y) (Y) (Y)
fearold 20. 5. 2013, 15:17
Dělala jsem o víkendu z domácího jogurtu. Jen jsem zapomněla, že jsem do jogurtu dala sladké salko, protože děti ho rády sladký ,-). Tak jsem do sladké domácí "lučiny" přidala nakonec vanilkový cukr a máme super domácího lipánka (Y). Tak příště zkusím z neoslazeného ,-).
PavliBP 21. 5. 2013, 13:53
@fearold (Y) ale to je super , vyzkouším (clamp) , lipánka my rádi i jako dospěláci ,-) ... kolik tak salka tam mohlo být?
koblizek63 5. 5. 2013, 2:36
je to dobrota (Y),já si dělám jen z 3 % jogurtu a taky je to dobré.Dělám z toho pomazánky,do palačinek a natíráme si to jak já tomu říkám jogurtový sýr na chleba místo másla :-).Syrovátku po částech vypiju,ale zkusím dát do chleba,peču chleba bez hnětení (Y) (Y),dík za radu
PavliBP 20. 5. 2013, 13:57
@koblizek63 dělám ten samý chleba (Y) ... P.S. na fotce je maltézáček?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie