JAHODOVÝ DORT s mascarpone a čokoládou

Potřebné ingredience
KORPUS :3 vejce,1 čokoládový pudink (prášek),1 lžíce kakaa,špetička pr do peč ,10 dkg cukr krupice.10 dkg polohrubá mouka.Dortový ráfek o průměru 24cm Na promazání korpusu jahodová marmeláda. NÁPLŇ 2 Mascarpone (po 250 gr),2 smetany na šlehání (33% po 250 ml),2 ztužovače šlehačky (Smetafix),Moučkový cukr asi tak 3 lžíce (podle chuti),2 vanilkové cukry,2 tyčinky Ledové kaštany. NA VRCH:Čerstvé jahody,1 dortové želé bezbarvé.
Postup přípravy
Vychladlý korpus prokrojit na polovinu promazat jahodovou marmeládou,slepit,pomazat i vršek marmeládou a vrátit do ráfku.
2 smetany vyšlehat se ztužovači do tuha.Mascarpone smíchat s van.cukry a cukrem moučka,přidat ušlehanou šlehačku a nahrubo nastrouhané ledové kaštany.Ochutnáme a můžeme ještě dosladit.
Naneseme na marmeládou promazaný korpus do ráfku,pěkně uhladíme a necháme ztuhnout v lednici (alespoň 2 hodiny.¨)
Naaranžujeme jahody a potřeme podle návodu připraveným,trochu vychladlým dortovým želé.
Necháme zatuhnout,vyndáme z ráfku a já přeji dobrou chuť.

upečený prokrojený pomazaný korpus,slepíme,potřeme marmeládou a vrátíme do ráfku

suroviny na náplň

hotová náplń na korpusu,necháme vychladit alespoň 2 hodiny

jahody a želé

dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

















































































































