(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Správková slepičí podle babičky s noky
Potřebné ingredience
1/2 větší slepice,mrkev,petržel,1/4 celeru,masox,sůl,5 str .česneku,10dkg másla,2-3lžíce hl.mouky,3 vejce,petrželka
Postup přípravy
Slepici uvaříme doměkka,pak maso obereme a pokrájíme na kousky(kůži vyhodíme).Do vývaru přidáme pokrájenou, nebo nastrouhanou zeleninu a dáme vařit.Připravíme si noky: rozpusíme máslo,prolisujeme si česnek a necháme ho na másle zpěnit,pak postupně přidáváme mouku a za stálého míchání uděláme světlou jíšku,do které vyklepneme vejce,mícháme do ztuhnutí-přisolíme.Kávovou lžičkou vykrajujeme menší noky(nabudou).Do polévky přidáme masox,dosolíme ,přidáme nakrájené maso a posekanou zelenou petrželku.(Já přidávámm ještě trochu nudliček).Této polévce se říká správková -protože nám opravdu spraví chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
navia
(upraveno)
6. 5. 2013, 12:05
Proč do slepičího vývaru přidávat masox?