Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 43 návštěvníků)

Domácí kečup

0.0
Domácí kečup

Potřebné ingredience

4kg rajčat na čtvrtky, 40dkg cukru, 2dcl octa, 0,5kg oloupaných jablek na čtvrtky, 0,5kg cibule také na čtvrtky, 20 ks hřebíčku, 20 ks pepře, 15 ks nového koření, 10ks bobkového listu, 2 lžičky sladké či pálivé papriky, 1 lžičku skořice, 3 lžičky soli.

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme ve velkém hrnci a vaříme 3-4hodiny na mírném ohni, občas promícháme, až se objem zredukuje o třetinu. Ještě horký rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Plníme do sklenic a sterilizujeme 20min při 100°C.
Dávám do sklenic od kečupu nebo od oliv. Kečup je bez konzervantů, takže vydrží otevřený v lednici max. 14dní. Takže čím menší sklenička, tím je větší šance, že ji stihnete spotřebovat.
Já dělám z jedné skleničky kečupu i rajskou polévku, holky ji milují. Není třeba ji už dochucovat kořením, jen trochu cukru a soli + máslovou zásmažku. A pak jen nastrouhat sýr nebo dát kapání či uvařené těstoviny.
Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Huskovka 4. 8. 2017, 21:40
Kečup podle tohoto receptu dělám již druhým rokem a kdo u nás ochutná, hned stahuje recept (Y) Je prostě výborný a určitě za tu práci stojí, děti ho milují. (child9)
gabrinka 1. 11. 2013, 15:08
Tak jsem letos vyzkoušela tento Váš recept. Je to tedy fuška 8-|, opravdu jsem vařila asi 4 hod, možná déle, 2x pasírovala - uf. Ale výsledek opravdu stojí za to. Lepší kečup jsme nejdli. Už máme snědeno. Děkujem (Y)
Freny7 17. 11. 2013, 9:03
@gabrinka (Y) Já vím, mám to vždycky na celé dopoledne, ale dělám ho ze dvou dávek, tj.8kg rajčat a pak mám na celý rok pokoj. Výjde to na 25skleniček od kečupu :-) A kdo má rád ostré, přidá si do posledních skleniček feferonku (H) Jsem ráda, že Vám chutná (clamp) F*
laskonka333 2. 5. 2013, 12:12
(jablka)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie