(recept
si oblíbilo 82 návštěvníků)
DOMÁCÍ TWIX :-)
Potřebné ingredience
SUŠENKA: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g moučkového cukru NÁPLŇ: 1 kondenzované mléko, 30 ml medu, 125 g másla POLEVA: 200 g čokolády. trochu tuku
Postup přípravy
Nejdříve připravíme náplň - všechny přísady nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, ihned poté teplotu snížíme a vaříme do té doby než nám vznikne hustá karamelová hmota
Sušenku připravíme tak, že máslo a cukr vyšleháme, přidáme mouku a zpracujeme křehké těsto, které vmačkáme do plechu, který vyložíme pečícím papírem, pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160°C asi 25 - 30 minut.
Poté necháme vychladnout a na těsto rozetřeme karamelovou náplň a na ní vlijeme polevu,kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni
Sušenku připravíme tak, že máslo a cukr vyšleháme, přidáme mouku a zpracujeme křehké těsto, které vmačkáme do plechu, který vyložíme pečícím papírem, pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160°C asi 25 - 30 minut.
Poté necháme vychladnout a na těsto rozetřeme karamelovou náplň a na ní vlijeme polevu,kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
barbinka3
(upraveno)
31. 5. 2013, 12:14
Tak nevím jestli to tak má být,ale já mám tu sušenku hrozně tvrdou nevím kde jsem udělala chybu ...nebo to tak má být a sušenka změkne ? nevím zda mám na to dát tu nápln - mimochodem ta je velice dobrá anebo udělat znova sušenku poradte
Lenka.Drasakova
(upraveno)
24. 5. 2013, 10:56
Dobrý den, jen malý dotaz. Kondenzovaným mlékem myslíte salko? Děkuji Lenka
pytrisek2
(upraveno)
24. 5. 2013, 18:47
@Lenka.Drasakova
Ano,ano. Salko
wacinka
(upraveno)
17. 12. 2014, 16:27
@pytrisek2
Peti, ale tím pádem by to chtělo opravit v receptu, jelikož kondenzované mléko a zahuštěné salko je obrovský rozdíl. Jsou to dvě rozlišné věci jen aby to nemátlo některé holky.
fojaa
(upraveno)
19. 5. 2013, 19:11
jéééé,dcera Twix miluje
laskonka333
(upraveno)
16. 5. 2013, 12:19
janelačka
(upraveno)
12. 5. 2013, 19:47
fuca
(upraveno)
7. 5. 2013, 9:58
určitě vyzkouším
Radka22
(upraveno)
30. 4. 2013, 19:25
zítra vyzkouším
Sarah1962008
(upraveno)
30. 4. 2013, 18:54
Peťo,včera jsem zkoušela Twix. Je luxusní,opravdu jako kupovaný. Všem moc chutnal a určitě budu dělat nadále. Receptík si ukládám Všem mlsálkům doporučuji
pytrisek2
(upraveno)
30. 4. 2013, 20:26
@Sarah1962008
Šárko,děkuji,jsem moc ráda,že mlska chutnala. Já se na něj chystám znovu,ale s bílou čokoškou
Visnery
(upraveno)
29. 4. 2013, 6:47
Prosím, jak vysoké to je? Vypadá to, že je to skoro na dně nizoučké, vidím správně?
pytrisek2
(upraveno)
29. 4. 2013, 8:33
@Visnery
Je to docela nizké,do 1 cm
Renča73
(upraveno)
16. 5. 2013, 10:30
@pytrisek2
A co kdybych to zkusila dát na menší plech ?
Žirafka1
(upraveno)
16. 5. 2013, 14:11
@Renča73
Já bych to asi udělala také tak Mohlo by to celé pak být určitě pevnější ?????