(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
**Moje vylepšená žemlovka z vánočky**
Potřebné ingredience
**1ks vánočky** **3 vejce** **80g jemného cukru krystal** **strouhaná kůra z citrónu** **citrónová šťáva** **špetka soli** **1/2 l mléka** **2 větší jablka** **rozinky** **oříšky** **vanilkový cukr** **skořice** **vločky másla** **kukuřičná strouhanka (když vynecháte nevadí,ale nebude mít na povrchu tak pěknou barvu)**
Postup přípravy
**Vánočku si nakrájíme na plátky, dáme do hlubší mísy**Smícháme krystal cukr s vajíčky (celé i s bílkem), dobře promícháme, přidáme špetku soli, citrón.kůru a mléko**Vše rozšleháme metličkou**Připravenou směsí zalejeme nakrájené plátky vánočky a necháme cca 15min. nasáknout**Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky**Ty si naskládáme na talíř a pokapeme citrónovou šťávou (jablka tak neztmavnou)**Pekáč bez víka si vymažeme máslem a skládáme první vrstvu vánočky, na ni jablka, ta posypeme vanilk.cukrem a skořicí, přidáme rozinky**Jablka poklademe druhou vrstvou z vánoček a zalejeme zbylým mlékem z mísy**Nakonec vánočku posypeme zbytkem vanilk.cukru, trochou skořice, posypeme kukuřičnou strouhankou (ta dá vánočce pěknou barvu) a oříšky a poklademe vločkami másla**Pečeme v troubě na 170C horkovzduch až se vánočka pěkně zvedne a zezlátne (jak žemlovku vytahneme z troubu, po chvilce klesne)**Kdo chce, může žemlovku ještě před koncem pečení potřít ušlehanými bílky s moučkovým cukrem a nechat krátce dozlatova zapéct**
**Dobrou chuť**
**Dobrou chuť**
**Před vložením do trouby**
**Asi deset minut po vytahnutí z trouby**
**A můžeme servírovat :-)**
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
27. 4. 2013, 19:59
žemlovku mám ráda,zkusím
Žirafka1
(upraveno)
27. 4. 2013, 20:02
@lidare
Když vyzkoušíte a napíšete,jaká byla, budu potěšena