Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

**Moje vylepšená žemlovka z vánočky**

0.0
**Moje vylepšená žemlovka z vánočky**

Potřebné ingredience

**1ks vánočky** **3 vejce** **80g jemného cukru krystal** **strouhaná kůra z citrónu** **citrónová šťáva** **špetka soli** **1/2 l mléka** **2 větší jablka** **rozinky** **oříšky** **vanilkový cukr** **skořice** **vločky másla** **kukuřičná strouhanka (když vynecháte nevadí,ale nebude mít na povrchu tak pěknou barvu)**

Postup přípravy

**Vánočku si nakrájíme na plátky, dáme do hlubší mísy**Smícháme krystal cukr s vajíčky (celé i s bílkem), dobře promícháme, přidáme špetku soli, citrón.kůru a mléko**Vše rozšleháme metličkou**Připravenou směsí zalejeme nakrájené plátky vánočky a necháme cca 15min. nasáknout**Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky**Ty si naskládáme na talíř a pokapeme citrónovou šťávou (jablka tak neztmavnou)**Pekáč bez víka si vymažeme máslem a skládáme první vrstvu vánočky, na ni jablka, ta posypeme vanilk.cukrem a skořicí, přidáme rozinky**Jablka poklademe druhou vrstvou z vánoček a zalejeme zbylým mlékem z mísy**Nakonec vánočku posypeme zbytkem vanilk.cukru, trochou skořice, posypeme kukuřičnou strouhankou (ta dá vánočce pěknou barvu) a oříšky a poklademe vločkami másla**Pečeme v troubě na 170C horkovzduch až se vánočka pěkně zvedne a zezlátne (jak žemlovku vytahneme z troubu, po chvilce klesne)**Kdo chce, může žemlovku ještě před koncem pečení potřít ušlehanými bílky s moučkovým cukrem a nechat krátce dozlatova zapéct**

**Dobrou chuť**

**Před vložením do trouby**

**Asi deset minut po vytahnutí z trouby**

**A můžeme servírovat :-)**

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 27. 4. 2013, 19:59
:-)žemlovku mám ráda,zkusím :-)
Žirafka1 27. 4. 2013, 20:02
@lidare (L) Když vyzkoušíte a napíšete,jaká byla, budu potěšena (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie