(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Segedín ** i pro začátečnice
Potřebné ingredience
1/2 kg vepřové kýty /může být i trochu víc / ,1 větší cibule ,0,5 kg kysaného zelí ,3 plnější lžičky cukru krystal, 2 lžíce sádla ,5 plnějších lžiček sladké papriky , bobkový list ,drcený kmín, 3,5dcl vody ,2 lžíce hl.mouky ,sůl podle chuti ,smetana ke šlehání
Postup přípravy
V papiňáku si rozehřejeme sádlo,přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Přisypeme nakrájené /na kostičky/ a osolené maso ,které necháme krátce zatáhnout ,přidáme papriku a jen krátce promícháme,aby nám nezhořkla. Ihned přidáme oslazené kys.zelí a celé důkladně promícháme. Přidáme 1/2 bobkového listu a trošičku drceného kmínu. Přilejeme asi 2dcl vody, hrnec uzavřeme a vaříme asi 20min. Po uvaření přidáme ještě asi 1 dcl vody a smetanu,ve které jsme si rozmíchali mouku. Krátce povaříme,promícháme a můžeme podávat. U nás jedině s knedlíkem na páře :-) Dobrou chuť !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kamis1
(upraveno)
25. 9. 2014, 5:25
Je vynikající , hned hotový . Verčo, děkuji za recept
Verča-Berda
(upraveno)
1. 10. 2014, 18:09
@Kamis1
Jéé,to mě těší Já v něm kdysy viděla vědu a ono je to dobrá rychlovka ........