Karbanátky bez smažení
Potřebné ingredience
maso (kuřecí nebo vepřové nebo i bůček nebo i krůtí - jak je libo) cca 400 grozmrazená mražená zelenina - asi tak hrnek 250 ml (hrášek, mrkev, kukuřice, fazolky - ty ev. krájím na menší kousky) - stačí ráno před plánováným obědem vyndat z mrazáku eidam asi 10 dkgpůlka většího jablka nebo malé celé (vykrájet a okrájet slupku)půlka cibule strouhaný nebo lisovaný česnek (množství podle chuti)majoránka1 vejce2 lžíce solamylu2 lžíce olejesůl
Postup přípravy
Maso, sýr, jablko, cibuli umlít. Přidat ostatní přísady, rozmrazenou zeleninu (tu nemelu).
Zamíchat.
Ev. přidat solamyl dle potřeby, aby konsistence byla jako na karbanátky.
Na plech vyložený pečícím papírem tvořit lžící placičky/karbanátky. Tohle množství vydá většinou na téměř 2 plechy - proto lépe v horkovzdušné troubě.
Péct v předehřáté troubě na 180 st., dokud "konečky nezezlátnou".
Dobrou chuť :-)
Zamíchat.
Ev. přidat solamyl dle potřeby, aby konsistence byla jako na karbanátky.
Na plech vyložený pečícím papírem tvořit lžící placičky/karbanátky. Tohle množství vydá většinou na téměř 2 plechy - proto lépe v horkovzdušné troubě.
Péct v předehřáté troubě na 180 st., dokud "konečky nezezlátnou".
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé