(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Bavorské vdolečky

Potřebné ingredience
200 ml mléka, 5 lžic rumu, špetka soli, 5 lžic cukru, 3 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí tuk na smažení, povidla, tvaroh na strouhání
Postup přípravy
Z uvedených surovin si připravíme kynuté těsto a necháme na teplém místě kynout.
Po 45 minutách kynutí těsto vyklopíme na vál a rozválíme na tloušťku 1,5 cm. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Já si vykrajuji hrnkem. Naskládáme je na pomoučenou plochu, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut nakynout.
Tenkým koncem vařečky do každého kolečka vytlačíme důlek.
Vdolečky vkládáme opatrně do rozpáleného oleje důlkem dolů a pomalu smažíme. Až zčervená spodní strana, otočíme a dosmažíme dočervena i z druhé strany.
Jsou vynikající!!!
Po 45 minutách kynutí těsto vyklopíme na vál a rozválíme na tloušťku 1,5 cm. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Já si vykrajuji hrnkem. Naskládáme je na pomoučenou plochu, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut nakynout.
Tenkým koncem vařečky do každého kolečka vytlačíme důlek.
Vdolečky vkládáme opatrně do rozpáleného oleje důlkem dolů a pomalu smažíme. Až zčervená spodní strana, otočíme a dosmažíme dočervena i z druhé strany.
Jsou vynikající!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

janelačka
(upraveno)
1. 6. 2013, 14:30
.... těsto zadělané, už se moooooooooc těšíme...

nahlásit