(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Nutrie na švestkách
Potřebné ingredience
200 g masa z nutrie, šťáva z jednoho menšího pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nové koření, muškátový oříšek, 50 g sušené švestky, medovina, mleté ořechy (mandle)
Postup přípravy
Ze šťávy z pomeranče, 1-2 lžičky povidlí, nového koření a muškátového oříšku si uděláme marinádu, do které vložíme na kousky nakrajené maso. Necháme uležet v lednici. Na pánvičce osmahneme maso, tak aby se zatáhlo, přidáme na kousky nakrájené, předem namočené sušené švestky, podlejeme medovinou a dusíme do měkka, nejlépe pod pokličkou. Těsně před koncem přidáme mleté ořechy nebo nasekané mandle. Jako přílohu jsme dělali rýži, určitě ale půjde i s kroketama.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
elfivila P.
(upraveno)
9. 11. 2012, 9:29
většinou peču s kořenovou zeleninou a česnekem....tento recept určitě vyzkouším....nutrii máme rádi a tady v polabí jich je mraky....jinak pro ty ušklíbající co se cpou antibiotikovýma nádorama..myšleno KUŘATA ...je to mňamka i jezevec a holub .....jojo vrán je tady mraky...
hanninka23
(upraveno)
10. 2. 2011, 10:19
Marketo to jste odvážná dát sem, kde se kritizuje kde co, takový recept.... já osobně nutrie miluju, můj tchán je chová, ale když je někomu nabízím, tak se všichni ošklíbají, fůůůj co to je.... takže pro ty co neochutnali, prosím nekritizujte. Bůhví co jíme v čínských restaurací a pod..... receptík určitě vyzkouším. díky
Terushenka
(upraveno)
24. 3. 2008, 9:30
co je to nUTRIE?
smakis
(upraveno)
8. 3. 2008, 6:49
HALLO TY DOBY KDY SE CHOVALI NUTRIE NA KOŽEŠINU A NA MASO JSOU BOHUŽEL PRYČ ALE PRO MNĚ TO JE NEJLEPŠÍ MASO A RÁDA NA NĚHO VZPOMÍNÁM
sui
(upraveno)
27. 2. 2008, 21:22
Si pamatuju na zájezdu v Itálii,že nám předložily na uvítanou jejich specialitu,které se nikdo nedotkl,když jsme se dozvěděli,že jsou to zakrslí králičci v rajské omáčce mně bylo 13 let a chovala jsem jednoho doma od tý doby si maso hlídám
stencon
(upraveno)
27. 2. 2008, 18:42
no jo nutrie, holuby, vrány a rybí tuk Naštěstí znám jen z vyprávění
hanyhany
(upraveno)
7. 3. 2008, 23:27
@stencon
leni0323
(upraveno)
27. 2. 2008, 17:21
nutrie je nejlibovější a nejdietnější masíčko taťka je kdysi choval na kůži a taky hlavně na maso, takže já jsem odchovaná na nutriích, ted ji ale těžko někde seženu a cena by byla určitě taky parádní, jinak doporučuji výborné, hlavně pečené, nebo naložené, prostě super
funkymama
(upraveno)
27. 2. 2008, 16:46
jde to i z ondatry?
Katcha
(upraveno)
27. 2. 2008, 16:52
@funkymama
myslíš že mám dětem koupit morčata, že by to pak šlo taky
funkymama
(upraveno)
27. 2. 2008, 16:53
@Katcha
jojo,morčátka jsou v nebíčku,nekecej a jez
Katcha
(upraveno)
27. 2. 2008, 16:54
@funkymama
myslíš morčecí nebíčko
redyx
(upraveno)
27. 2. 2008, 16:44
... a taková nutrie na česneku se špenátem ,to je žrádýlko,chovali jsme je,ale chov jsme zrušili,ale vřele doporučuji,maso je žadané i v nemocnicích jako dietní
Ajlili
(upraveno)
27. 2. 2008, 16:07
Jezisi kriste, tady je to samej labuznik
Helunda
(upraveno)
10. 2. 2011, 10:24
@Ajlili
hanyhany
(upraveno)
7. 3. 2008, 23:26
@Ajlili
Teda Alenko, čtu tu ten recept, jsem z toho mírně řečeno na rozpacích - nic ve zlém paní autorko - ale myš je myš Ale Váš komentář mě odrovnal Ležim a chechtám se
haňas
(upraveno)
27. 2. 2008, 14:07
To musí být ňamka,nutrie mají výborné masko.Dělávali jsme to jako pečené se zelím a knedlíkem.
Gabogabo
(upraveno)
27. 2. 2008, 13:08
Jéééé, nutriéééé si pamatuji, za mého mládí se dali koupit občas ve "zvěřině a ryby". Jen nevím kde bych ji sehnala dneska. Ale díky za receptík , vrátil se mi kousek dětství
šutynka
(upraveno)
27. 2. 2008, 13:03
no možná bych to ochutnala