Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kotlety v pikantní omáčce

0.0
Kotlety v pikantní omáčce

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, instantní Sosenfix na omáčky, koření Magi, worcesterovou omáčku, bobkový list, nové koření, mletý kmín, kostku bujónu - hovězí nebo i kuřecí, 2 - 3 stroužky česneku, sůl, trošku pepře,1 větší cibule a mraženou zeleninu pod svíčkovou + mrkvičku s hráškem. Sůl a pepř jsem zapomněla vyfotit, brala jsem tojako samozřejmost.

Postup přípravy

Kotlety opečeme na rozpáleném tuku nebo oleji z obou stran do zlatova. Po upečení je vyndáme a do výpeku vložíme nakrájenou cibulku a chvíli restujeme, pak k ní přidáme mraženou zeleninu, krátce také orestujeme a vhodíme koření, které máme připravené. Osolíme a opepříme. Podlijeme vodou a vložíme opečené kotlety. Uzavřeme tlakový hrnec a dusíme 20 - 25 minut. Když máme kotlety měkké, vyndáme je a směs rozmixujeme ponorným mixérem, abychom vytvořili omáčku. Tu si zahustíme podle potřeby Sosenfixem, nebo kdo chce tak si v trošce vodě rozmíchá trochu hladké mouky, vlije do omáčky a nechá převařit. Nakonec přidáme utřené 2 - 3 stroužky česneku a dochutíme podle svého jazýčku. Jako přílohu uvaříme těstoviny a mužeme podávat. Já jsem k tomu ještě podávala zavařené okurky, ale bohužel jsem je nestihla vyfotit.

Suroviny pro přípravu pikantní omáčky

Zelenina pro přípravu omáčky

Kotlety opečené z obou stran

Opečené a vyndané

Nakrájená cibulka

Restovaná ve výpeku

Přidaná zelenina k cibulce

Dušení kotlet v tlakovém hrnci

Rozmixovaná zelenina na omáčku

Utřený česnek do omáčky

Příloha - těstoviny

A můžeme podávat - DOBROU CHUŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie