(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Koláč s čokoládovou duší - podle Apetitu
Potřebné ingredience
170 g změklého másla nebo Hery 170 g krupicového cukru, nejlépe hnědého 3 vejce 200 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 4 lžičky skořice 4 lžíce mléka 4 lžíce Nutelly 50 g lískových ořechů
Postup přípravy
Jak dlouho?
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 70 minut, Chlazení: 20 minut
Příprava:
1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou formu o průměru 20 centimetrů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).
2. Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko dejte do mísy. Vařečkou míchejte dvě až tři minuty, až je směs nadýchaná a hladká, elektrickým hnětačem to trvá minutu či dvě.
3. Tři čtvrtiny směsi vylijte do formy, uhlaďte povrch a naneste na něj čokoládovo-oříškový krém. Na něj vlijte zbývající čtvrtinu směsi, špejlí vše mírně promíchejte, aby se krém rovnoměrně rozprostřel. Pak znovu uhlaďte povrch a posypte ho lískovými ořechy.
4. Pečte cca hodinu dokud koláč ,nevyběhne‘ a není na dotek pevný a pružný. Než dezert vyklopíte, nechte ho deset minut chladnout ve formě a po vyklopení ještě na mřížce. Přikrytý potravinovou fólií vydrží v lednici několik dní.
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 70 minut, Chlazení: 20 minut
Příprava:
1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou formu o průměru 20 centimetrů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).
2. Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva, skořici a mléko dejte do mísy. Vařečkou míchejte dvě až tři minuty, až je směs nadýchaná a hladká, elektrickým hnětačem to trvá minutu či dvě.
3. Tři čtvrtiny směsi vylijte do formy, uhlaďte povrch a naneste na něj čokoládovo-oříškový krém. Na něj vlijte zbývající čtvrtinu směsi, špejlí vše mírně promíchejte, aby se krém rovnoměrně rozprostřel. Pak znovu uhlaďte povrch a posypte ho lískovými ořechy.
4. Pečte cca hodinu dokud koláč ,nevyběhne‘ a není na dotek pevný a pružný. Než dezert vyklopíte, nechte ho deset minut chladnout ve formě a po vyklopení ještě na mřížce. Přikrytý potravinovou fólií vydrží v lednici několik dní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jitullka
(upraveno)
22. 4. 2013, 19:49
Nevěřte tomu,můžete balit jak chcete,nevydrží ani půl dne
zdenka54
(upraveno)
15. 4. 2013, 17:47
Koláč dělám už dlouho ,jenom místo skořice dávám kakao a nutely mnohem víc,asi tak deset "bobečků" malou lžičkou .U nás má velký úspěch
peke
(upraveno)
13. 4. 2013, 16:50
Ten už jsem dlouho nedělala, díky za připomenutí Je výborný
marcelau
(upraveno)
12. 4. 2013, 15:11
ten teda je nádherný