(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Výborná ZNOJEMSKÁ
Potřebné ingredience
Vepřové maso (aspoň 500g kýta) , cibule, sádlo nebo olej, sůl-já dávám taděj vegetu,pepř,červená mletá sladká paprika, voda nad podlití, PL worcheestru a sójové omáčky, 4 kuličky nového koření, bobkoý list 1-2ks, sterilované okurky(množství podle chuti) + trochu nálevu z nich,1/2 kelímku zakysané smetany cca 100-150g, mouka s vodou na zahuštění....
Postup přípravy
Holky dělám to z vepřovýho masa...(plecko,kýta) Takže: Oloupeme cubuli 1-2ks nasekáme na drobno...orestujeme ji na sádle mezi tím si nakrájíme maso na kousky (jakoby na guláš) dáme to na cibulku...osolíme,opepříme,přidám červenou mletou sladkou papriku,dám lžičku sojové omáčky a worchestru, přidám nové koření 3kuličky a pár kuliček pepře...až je maso zatáhlé tak to podliju vodou a dusím to doměka... A té vody tolik ,aby to všechno maso bylo pod vodou... No a jak se to dusí...tak hlídám vodu...a ,když je pořeba doleju,ale když se to dusí pozvolna tak není ani potřeba velice dolívat..mezo tím dušením si nachystám kyselé okurky,které si nastrouhám na struhadle buď to najemno nebo na hrubo...já raději na jemno... dávám jich podle množství masa...a ke konci až je maso téměř hotové je tam prostě přisypu a chvíli společně povařím ,aby změkly...jo a přileju tam i trochu láku s okurek...aby to bylo kyselejší... MŃAM. No a nazávěr tam přidám kysanou smetanu...stačí půl kelímku toho menšího...pořádně rozmýchám...a nakonec to celé zahustím moukou ,kterou si rozředím s vodou... A zahustím podle toho jak to chci mít moc husté. Tohle jídlo my doma nevařili naučil mě to až přítel a jelikož miluju okurky tak jsem si ho hned zamilovala A jako příloha jde k tomu jíst všechno brambory,kaše,těstoviny ,ale nejlepší je to s rýží Tak ať vám chutná!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
2. 11. 2013, 13:46