Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept

Pizza čtyř chutí

0.0
Pizza čtyř chutí

Potřebné ingredience

Těsto Droždí 20 g Cukr 1 lžička Hladká mouka 300 g Vejce 1 ks Sůl Mouka na vál a tuk na plech Náplň Brokolice 150 g Šunka 150 g Pórek 1 ks Žampiony 300 g Rostlinný olej 2 lžíce Česnek 4 stroužek Rajčatový protlak 4 lžíce Oregáno 2 lžička Plátkový sýr 100 g Strouhaný sýr 100 g

Postup přípravy

Rozdrobené droždí, cukr, lžíci hladké mouky a trochu vlažné vody promícháme a necháme vykynout. Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme vejce, sůl, kvásek a dobře propracujeme v nelepivé těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Povaříme brokolici a rozebereme ji na růžičky. Na dvou pánvích rozehřejeme po lžíci oleje. Do jedné vsypeme na kolečka nakrájený pórek, do druhé na plátky nakrájené žampiony a obojí krátce orestujeme.

Z těsta vyválíme dvě placky a přeneseme je na vymazaný plech. Do protlaku prolisujeme česnek, přidáme oregano a placky potřeme. Rozdělíme na ně brokolici, šunku nakrájenou na nudličky, plátky sýra, pórek a žampiony. Pečeme v troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) 20 minut. Před dopečením posypeme sýrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 11. 4. 2013, 14:02
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie