Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept

Ananasová pizza

0.0
Ananasová pizza

Potřebné ingredience

Těsto: Hladká mouka 350 g Droždí 20 g Cukr 1 lžička Sůl 1 lžička Olej 20 ml Voda 150 ml Vlažné mléko 50 ml Náplň: Rajčatové pyré Česnek Oregáno Sůl 1 špetku Eidam sýr - strouhaný 200 g Šunka 200 g Ananasový kompot kostky 1 plec

Postup přípravy

Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek a olej a postupně vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout v teple půl hodiny. Mezitím smícháme rajčatové pyré s prolisovaným česnekem, solí a oreganem. Šunku nakrájíme na kousky, sýr nastrouháme a ananasový kompot scedíme. Těsto pak rozdělíme na dvě části podle velikosti formy nebo plechu. Těsto tence vyválíme a dáme do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané olejem. Můžeme dát i na plech. Naneseme na něj rajčatovou směs, na ni dáme půlku strouhaného sýra, poklademe šunkou a posypeme zbytkem sýru, přidáme ananasové kostky a posypeme oreganem. Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C a pečeme cca 15 minut.
Místo eidamu můžeme použít mozzarellu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LenicaB 12. 4. 2013, 21:22
to je u nás pizza hawai,námi milovaná a moje nej nej (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
koblizek63 12. 4. 2013, 21:12
určitě je výborná,u nás se nedává rajčatová směs,ale zakyslá smetana :-$.Nevěřila jsem ,že to tak dobře bude chutnat (Y).Zkuste,pak dejte vědět,jestli chutnalo (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie