(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Puntíkatý
Potřebné ingredience
Světlý korpus, jahodový gel, šlehačkovo - pudinkový, tvarohový krém, jahody, ostružiny, banány, pudinkovo - máslový krém, potah pravý marcipán a SMV, váha 2,5 kg
Postup přípravy
x
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ivacha
(upraveno)
10. 4. 2013, 16:46
Moc povedený, krásný
Alinka2
(upraveno)
10. 4. 2013, 18:46
@Ivacha
Ivo děkuji , byl to fofr dort, který chtěla kamarádka a vzpomněla si v sobotu dopoledne, že ho v neděli potřebuje, tak mě moc těší, že se líbí
kachena
(upraveno)
10. 4. 2013, 15:30
Alinka2
(upraveno)
10. 4. 2013, 15:46
@kachena
Díky Katko
thom
(upraveno)
10. 4. 2013, 14:34
krásný Mohu se zeptat, jak se dělají ty vrtulky a mašle? Jsem úplný marcipánový začátečník a vůbec tyhle fíglle neznám
Alinka2
(upraveno)
10. 4. 2013, 14:51
@thom
Děkuju . není to nic těžkého, vrtulky dělám tak, že do kousku marcipánu zabodnu drátek, s ním vyválím hmotu tak na 2mm tloušťku, vyříznu pruh cca 1,5 cm silný tak aby "šel" drátek prostředkem, pak to opatrně sundám z podložky tak aby drátek nevylezl a zakroutím. stáčím na jednu stranu, dokud to není zakroucené podle mé představy. No a kytičky, tak to si vyválím hmotu, vykrájím proužky a přehnu do slzy,( vše dělám na ležato, na dortu už kytičky stojí), dám tři nebo čtyři k sobě, spojím půlkolečkem z každé strany, to je vidět na fotce a celé to nechám do druhého dne zaschnout a pak už můžu postavit na dort . Snad jsem to popsala aspoň trošku srozumitelně, kdyby ne, klidně napište do vzkazů
thom
(upraveno)
11. 4. 2013, 21:25
@Alinka2
Děkuji moc Pochopila jsem to a co nejdřív vyzkouším
AlkaKur
(upraveno)
7. 4. 2013, 11:27
moc pěkný dortík , můžu se zeptat, čím jste ho barvila, je to moc pěkná kombinace barev.
Alinka2
(upraveno)
7. 4. 2013, 13:33
@AlkaKur
děkuju , je tam pět barev. Bílá, potah je barvený gelovkou ivory, první hnědá je trošku gelové hnědé, druhá tam je té hnědé o něco víc a nejtmavší hnědá je barvená kakaem